Αντιπαραθέτοντας τα στοιχεία της απασχόλησης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης, ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι «η Ελλάδα συνεχώς αποκλίνει από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης».
 
Επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, η ανεργία το Φεβρουάριο στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 8,5%, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. μόλις στο 7,1%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, σημειώνει ότι η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει την αρνητική πρωτιά, με ανεργία 20,8% (Δεκέμβριος 2017).

Τονίζοντας πως η διαφορά με τη δεύτερη Ισπανία, που έχει πλέον ποσοστό ανεργίας 16,1%, «συνεχώς διευρύνεται», ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας το 2014, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2015-2018), προβλεπόταν η ανεργία να κλείσει στο 17,1%».
 
«Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ “γκρέμισαν” την ανάπτυξη και φρέναραν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, με θύματα τους εργαζόμενους.  Σήμερα, η  Ελλάδα, με ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένει ουραγός. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς» καταλήγει.