Στελέχη της αγοράς με διεθνή καριέρα, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο καταγωγής τους και επιστήμονες, ηλικίας 30-60 ετών, είναι μέσα στα 40 νέα ονόματα που προέκυψαν από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη του οποίου είναι η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ρεβέκκα Πιτσίκα.

Πολλά από αυτά τα νέα στελέχη θα συμπεριληφθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα συμβάλουν στο πρόγραμμα του κόμματος και, εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα αξιοποιηθούν στον κυβερνητικό μηχανισμό.

«Ανοίγουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές ταμπέλες», είναι το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της ανανέωσης.

Δέσποινα Πρίνια, Κυκλάδες. Από το 2009 είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα «Transforming Business» του Cambridge για την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ζει στις Κυκλάδες.

Στάθης Φουντουκίδης, Πέλλα, 42 ετών. Τελείωσε τη Νομική Σχολή Αθηνών με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, ενώ από τον Νοέμβριο του 2016 είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. Στις αρχές του 2018 εξελέγη μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ολγα Μοσχοπούλου, Ημαθία, 47 ετών. Εχει πτυχίο στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Δραστηριοποιείται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς Υγείας.

Γιώργος Τζίτζικας, Κοζάνη, 34 ετών. Με μεταπτυχιακές σπουδές Project Management στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Εργάζεται ως αγρονόμος, τοπογράφος μηχανικός, ενώ τώρα είναι αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ελένη Ράπτη, Μαγνησία, 39 ετών. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα ως αξιωματικός και προΐσταται του 6ου Γραφείου Νομικών Υποθέσεων στη Λάρισα.

Τάσος Φούντογλου, Κοζάνη, 40 ετών. Γιατρός-νεφρολόγος, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Εργάζεται ως ιδιώτης νεφρολόγος στην Κοζάνη και είναι επιστημονικός συνεργάτης στη Εuromedica Κοζάνης.

Φώτης Καρύδας, Β’ Αθηνών, 45 ετών. Δημοσιογράφος και ιδρυτής μίας από τις πρώτες start-up εταιρείες του ελληνικού Διαδικτύου, του touristorama.com. Από το 1999, έχει ιδρύσει τις ειδησεογραφικές πλατφόρμες eidisi.tv και enew.gr.

Στέλλα Μαντουλίδου, Πιερία, 61 ετών. Είναι συμβολαιογράφος στην Κατερίνη, ενώ με τον σύζυγό της έχει ιδρύσει οινοποιείο στην Πύδνα της Βόρειας Πιερίας, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Παναγιώτης Περγαντάς, Βοιωτία, 49 ετών. Είναι βιολόγος στη Λιβαδειά, με εξειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και Επιδημιολογίας Πεδίου. Το 2003 δημιούργησε την εταιρεία Βιοεφαρμογές.

Θωμάς Παπαγεωργίου, Α’ Αθηνών, 50 ετών. Με Bachelor in Statistics από την ΑΣΟΕΕ και MSc στα Διεθνή Χρηματιστήρια Αξιών, Επενδύσεων και Τραπεζών από το ICMA Center του Reading University, έχει 25ετή σταδιοδρομία στον χώρο της εταιρικής και θεσμικής τραπεζικής.

Γιώργος Βεργίνης, Α’ Αθηνών, 33 ετών. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος στον τραπεζικό και φαρμακευτικό κλάδο, καθώς και διευθύνων σύμβουλος επικοινωνίας στα ΜΜΕ. Είναι πιστοποιημένο στέλεχος σε τεχνικές διαπραγματεύσεων, επικοινωνίας και πωλήσεων, marketing, δημόσιας υγείας, χωροταξίας και περιβάλλοντος.

Γιάννης Στάθης, Ζάκυνθος, 54 ετών. Υπηρέτησε 31 έτη στο Λιμενικό Σώμα και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 350 επιχειρησιακές αποστολές. Δημήτρης Σιόλιος, Πτολεμαΐδα, 47 ετών. Διευθύνει δύο βραβευμένα με εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά αριστεία κέντρα ξένων γλωσσών και πληροφορικής στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.

Θεόδωρος Τόνας, Πιερία, 51 ετών. Απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ και στη συνέχεια της Νομικής. Από το 1999 ασκεί δικηγορία στην Κατερίνη.

Δημήτρης Πανακάκης, Λασίθι, 33 ετών. Σπούδασε Marketing Management στο Deree College, ενώ εργάστηκε στη Γερμανία. Το 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα και δημιούργησε επιχείρηση εισαγωγών.

Αθανάσιος Φουντάς, Ηλεία, 40 ετών. Πολιτικός μηχανικός στον Δήμο Ηλιδας, που ασκεί καθήκοντα εκτιμητή ακινήτων σε μεγάλη τράπεζα. Γιάννης Ζορμπάς, Καρδίτσα, 55 ετών. Είναι διευθυντής σχολικής μονάδας και αν. διευθυντής Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Υπήρξε μέλος Υπηρεσιακών Συμβουλίων ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ.

Φώτης Κουτσουπιάς, Ημαθία, 57 ετών. Είναι εκπαιδευτικός, με διδακτορικό δίπλωμα από την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Χρυσάνθη Γάλλου, Τρίκαλα, 56 ετών. Εργάστηκε στην Express Service, στο υπουργείο Μεταφορών και στην Attica Bank Τρικάλων.

Κωνσταντίνος Φωτίου, Β’ Θεσσαλονίκης, 48 ετών. Εργάστηκε σε μεγάλες εμπορικές πολυεθνικές εταιρείες για 18 χρόνια, ενώ επί 22 χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της προσχολικής αγωγής.

Αγγελική Ζαφειράκου, Αθήνα, 64 ετών. Εργάστηκε επί 17 χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ενώ διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προϊσταμένη του Τμήματος Κεφαλαιαγορών και Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Ανδρέας Κουτσοδόντης, Αθήνα, 47 ετών. Το 1996 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε φαρμακευτικές εταιρείες (UCB Belgium, Angelini Pharma Hellas).

Διονύσης Μεσσάρης, Κυκλάδες, 62 ετών. Είναι εκπαιδευτικός και έχει συμβάλει στον σχεδιασμό και τη λειτουργία καινοτόμων θεσμών, όπως τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και οι συμβουλευτικοί σταθμοί νέων.

Δημήτρης Ηλιόπουλος, Αρκαδία, 42 ετών. Πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, που συμμετείχε σε προγράμματα σχετιζόμενα με την αντισεισμική προστασία και τις βλάβες του σεισμού του 1999. Εργάζεται ως στέλεχος του ιδιωτικού τομέα.

Αντωνία Δήμου, Αθήνα, 46 ετών. Είναι εταίρος στο Κέντρο για την Ανάπτυξη στη Μ. Ανατολή (CMED) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και επικεφαλής από το 2014 ομάδας διαπραγμάτευσης για τα ενεργειακά στην Αν. Μεσόγειο του Κέντρου, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Πεντάγωνο και το State Department.

Γιάννης Αναστασίου, Λάρισα, 50 ετών. Εργάζεται ως ιδιώτης οδοντίατρος στην Αγιά. Εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας το 2017.

Πυθαγόρας Παπαδημητρίου, Αθήνα, 53 ετών. Εργάζεται στη Βιέννη για κορυφαία πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής ως υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος, με τομέα ευθύνης την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Τουρκία και την Κεντρική Ασία.

Κυριάκος Μπερμπερίδης, Αθήνα, 58 ετών. Φαρμακοποιός, έχει εργαστεί στη Φαμάρ ΑΒΕΕ, στην Κορρές και στην Janssen, με αρμοδιότητα σε θέματα παραγωγής στις αναδυόμενες αγορές.

Κατερίνα Βιλλιώτη, Αθήνα, 34 ετών. Εχει εμπειρία στο marketing και τις δημόσιες σχέσεις σε εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εχει διατελέσει διευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου».

Δημήτρης Γεωργίου, Αθήνα, 44 ετών. Είναι πλήρες μέλος στην British Computer Society, στο Institute of Electrical and Electronics Engineers και στην Association for Computing Machinery. To 2012 ίδρυσε εταιρεία πληροφορικής.

Κωνσταντίνος Βούρλιας, Θεσσαλονίκη, 47 ετών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και σήμερα είναι γ.γ. της Βαλκανικής Ενωσης Φυσικών.

Σοφία Βουγιατζή, Αθήνα, 43 ετών. Εχει εμπειρία 15 χρόνων στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Κωνσταντίνος Μπουρούτης, Πειραιάς, 38 ετών. Εργάστηκε στην PricewaterhouseCoopers και σήμερα είναι tax manager στην Grant Thornton. ,

Διονύσης Μαντάς, Αθήνα, 45 ετών. Εχει εργαστεί για 17 χρόνια στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, στους τομείς πωλήσεων και μάρκετινγκ. Γιάννης Μπρας, Αθήνα, 45 ετών. Πολιτικός μηχανικός, που ξεκίνησε την καριέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα είναι CEO της Five Senses Consulting.

Φρόσω Μόττη, Αθήνα. Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Society for Research in Child Development.

Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Αλεξανδρούπολη, 55 ετών. Πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, που ασκεί διοίκηση σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων. Από το 1996 εκλέγεται στη διοίκηση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και είναι γ.γ. στην ΠΟΞ.

Φώτης Κόβας, 33 ετών. Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2003 διατηρεί κτηνοτροφική εκμετάλλευση με αντικείμενο τη βοοτροφία.

Χρήστος Φασιανός, 45 ετών. Εχει διατελέσει αν. διοικητής δημόσιου νοσοκομείου. Επί σειράν ετών εκλέγεται στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σοφία Καλατζή. Λέκτορας Οικονομικών στη Samuel Curtis Johnson Graduate School of Management στο Cornell University της Ν. Υόρκης. Η έρευνά της επικεντρώνεται στα μακροοικονομικά, χρηματοοικονομικά.