Παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών για την πρωτοφανή ταλαιπωρία στη Θεσσαλονίκη από τη διακοπή της υδροδότησης ζητά η ΝΔ. Πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας στήνει αναπτυξιακές φιέστες, η Θεσσαλονίκη είναι για 5η μέρα χωρίς νερό. Το ότι ο κ. Σπίρτζης και η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι ακόμα στις θέσεις τους δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας και του κυνισμού αυτής της ανίκανης κυβέρνησης» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι υπουργοί που εποπτεύουν την ΕΥΑΘ έχουν βαρύτατη ευθύνη και ήδη έπρεπε να έχουν παραιτηθεί, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Αν είχε ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κυβερνά 3,5 χρόνια, αν δεν είναι ικανοί να διορθώσουν κάποια πράγματα καλύτερα να φύγουν» κατέληξε.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προτίμησε να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης, κυρίως στο ποιος ευθύνεται για την πενθήμερη ταλαιπωρία των πολιτών στη Θεσσαλονίκη.

Το μόνο που θεώρησε άξιο σχολιασμού ήταν το πού ανήκουν οι... αρμοδιότητες. Καταλόγισε μάλιστα άγνοια στον πρόεδρο της ΝΔ: «Η ΕΥΑΘ από τον ιδρυτικό της νόμο “ανήκε” στο τότε υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης, ενώ στο καταστατικό της το 2013 (άρ.1 παρ.3) αναφέρεται ότι την εποπτεία έχουν το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το Μακεδονίας Θράκης. Υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρ. διακυβέρνησης τότε και ούτε τι αποφασίζατε δεν ξέρετε κε Μητσοτάκη, και θέλετε να κυβερνήσετε τη χώρα. Για αυτό δεν θα τα καταφέρετε ποτέ.»