Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ζητά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τομεάρχη της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, στον οποίο ζήτησε να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε στον ΥΠΕΞ ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνεται από τον πρωθυπουργό και ότι αν υπάρχει οτιδήποτε που πρέπει να ειπωθεί, θα επικοινωνήσει με τον ίδιον. Προς το παρόν δεν υπάρχει τοποθέτηση του κ. Κοτζιά για το ζήτημα. 

Πάντως, στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι το Σκοπιανό είναι πιο κοντά σε εμπλοκή παρά σε λύση.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αλλά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. 

Επίσκεψη στα Τίρανα 

Στα Τίρανα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι. Οι συνομιλίες των δύο υπουργών θα εστιαστούν στην εξέταση των επόμενων βημάτων στο πλαίσιο του διαλόγου για την επίλυση εκκρεμών διμερών ζητημάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης στα Τίρανα, ο κ. Κοτζιάς θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου αύριο θα έχει την τριμερή συνάντηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.