«Η κυβέρνηση δεν είναι αριστερή, μπορεί να νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αριστερή» δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής. Σημειώσε μάλιστα με ειρωνική διάθεση ότι από εκεί «πηγάζει και το... στρες των "53 ή 53 plus"».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη για την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, κάλεσε τον συνάδελφό του να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς των δυο στρατιωτικών.

«Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στην ίδια μοίρα τους δυο Έλληνες που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία, με τους οκτώ Τούρκους, οι οποίοι κατέφυγαν στη χώρα μας ζητώντας πολιτικό άσυλο» σημείωσε και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη δήλωση Κατσίκη για υπέρβαση της δικαιοσύνης, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και δεν χωρούν τέτοιες λογικές. «Δεν είμαστε η Τουρκία του Ερντογάν που έχει βάλει τη χώρα του στον γύψο».

Για το θέμα της ΠΓΔΜ, εκτίμησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι δεν πρόκειται να έρθει συμφωνία στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν. Κληθείς να σχολιάσει πώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να εμποδίσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό, όπως διαμηνύει, απάντησε ότι «θα μπορούσαμε να πάρουμε το υπουργείο Εξωτερικών». Αναρωτήθηκε μάλιστα για τη σκοπιμότητα της αναφοράς Τσίπρα στο «GornaMakedonija».

Δήλωσε επίσης ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν νωρίτερα από το τυπικό τέλος της τετραετίας, γιατί η βασική εντολή διακυβέρνησης που δόθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ λήγει τον Ιανουάριο του 2019, και όχι τον Σεπτέμβριο του 2019.