Νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν τα νέα ενδοκυβερνητικά πυρά του Νίκου Φίλη. Αυτή τη φορά ο πρώην Υπουργός άφησε αιχμές κατά του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου για την καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων καλώντας τον να δεσμευθεί ότι μέχρι το καλοκαίρι το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

«Οι λόγοι απομάκρυνσης του κ. Μπακαλέξη δεν έχουν διασαφηνιστεί. Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα έχει επιταχύνει την απονομή των συντάξεων. Δυστυχώς παρατηρείται βραδύτητα, η οποία παράγει σκληρό κοινωνικό πρόβλημα σε βάρος δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, οι οποίοι είτε λαμβάνουν έναντι σύνταξης είτε δεν λαμβάνουν τη σύνταξη και τα εφάπαξ. Είναι πολύ σημαντικό θέμα και θα ήθελα να υπάρξει ρητή κυβερνητική δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί η επιτάχυνση μέχρι το καλοκαίρι για τις εκκρεμούσες συντάξεις. Εγώ θέλω να εκφράσω τη δημόσια ευχαριστία μου στον κ. Μπακαλέξη για ό,τι επιτέλεσε. Τονίζω πως το μείζον είναι πότε θα πάρουν τις συντάξεις του δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι» είπε ο κ. Φίλης.

Απαντώντας ο κ. Πετρόπουλος παρέπεμψε για το πρόβλημα στο παρελθόν χωρίς να αναλάβει δέσμευση για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων. Επεσήμανε μάλιστα ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης στα θέματα του ασφαλιστικού είναι η αποτροπή μείωσης των συντάξεων από 1/1/2019.