Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, με αφορμή το 11ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, λέγοντας πως η κυβέρνηση περιορίζεται σε κούφιες υποσχέσεις και οικειοποίηση έργων των προηγούμενων.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της ανάπτυξης με όρους επικοινωνιακούς, ανάπτυξη δεν είναι η σωρεία ανέξοδων εξαγγελιών, οι κούφιες υποσχέσεις και η οικειοποίηση έργων προηγουμένων κυβερνήσεων» τόνισε.

«H κυβέρνηση, προσπαθώντας απεγνωσμένα να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει "Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια". Τα οποία πάντα διεξάγονται σε "αποστειρωμένους" χώρους και με τους αστυνομικούς να υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό των πολιτών. Αυτό που προσδοκούν από τα "συνέδρια" αυτά, είναι να χρησιμοποιήσουν τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κομματικούς σκοπούς. Πρόκειται για εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μαξίμου και μην ξεχάσω …και το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Αυγενάκης σε συνέντευξη του στο site "My portal" της Θεσσαλoνίκης.

Σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε αδιέξοδο, παρά σε λύση και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε τι ακριβώς επιδιώκει η κυβέρνηση και προφανώς με τους χειρισμούς που επέλεξε τους τελευταίους μήνες δεν την εμπιστευόμαστε¬.

Σε ερώτηση για την ευρωτουρκική Συνάντηση στη Βάρνα ο κ. Αυγενάκης, απάντησε: «Τα αποτελέσματα δεν είναι δυστυχώς αισιόδοξα. Η κυβέρνηση όφειλε να κινητοποιηθεί σε όλα τα διεθνή fora και στα διεθνή ΜΜΕ, όπως έκανε ήδη η ΝΔ, προκειμένου να αξιοποιήσει το μομέντουμ της ισχυρής απόφασης της Συνόδου Κορυφής στην οποία συνέβαλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρέμβαση του στην Σύνοδο του ΕΛΚ. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία σοβαρή προετοιμασία για τη Σύνοδο στη Βάρνα και αρκέστηκε μόνο σε εντυπώσεις».