Ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, με σταθερά βήματα και «σκληρή» δουλειά σε ό,τι του έχει ανατεθεί μέχρι σήμερα, έχει αναδειχθεί σε κεντρικό πρόσωπο της αντιπολιτευτικής τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίους μητσοτακικούς να μιλάνε με πιο θερμά λόγια για τον ίδιο αλλά κυρίως για το έργο που παράγει.

Όπως σχολιάζουν από την Πειραιώς αλλά και αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές, ο Κώστας Καραμανλής ανήκει στους πιο εργατικούς τομεάρχες του κόμματος , δεν αφήνει τίποτα να "πέσει" κάτω, ασκώντας δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς στηρίζοντας έτσι στην πράξη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την προσπάθεια του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανήκει στα κορυφαία στελέχη του κόμματος, με σταθερές θέσεις για μια σειρά κομβικών ζητημάτων, εκφράζοντας και την «καθαρή» καραμανλική φωνή απέναντι σε τοποθετήσεις - τύπου Αντώναρου- και οποιουδήποτε άλλου προσπαθεί κατά καιρούς να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού και γενικότερα της καραμανλικής πτέρυγας.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι τον εμπιστεύεται τόσο για τους χειρισμούς του ως τομεάρχης Υποδομών αλλά και στην προσπάθεια αύξησης της συσπείρωσης της παράταξης με μια σειρά περιοδειών που πραγματοποιεί ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας με στελέχη και ψηφοφόρους της ΝΔ, ανά την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαία η έντονη δραστηριοποιήση του όλο το τελευταίο διάστημα «οργώνοντας» στην κυριολεξία ολόκληρη τη χώρα.