Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να πάρει και την εξουσία, εκτός από την κυβέρνηση, προς ικανοποίηση και των ανησυχιών που είχε εκφράσει και η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα σε συνέντευξή της, όταν επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέκτησε την εξουσία. Με διορισμούς ημετέρων και με φωτογραφικές προκηρύξεις για τις θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων, η κυβέρνηση φτιάχνει τον στρατό της καθώς βλέπει άμεσα… εκλογές.

Όσα με σθένος είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί και οι ΑΝΕΛ, ότι θα πολεμήσουν το παλαιό κατεστημένο, περνάει κι αυτό στη λήθη, όπως και τόσες άλλες προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης, καθώς προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία περνάει στην κομματικοποίηση του κράτους. Μια κομματικοποίηση όμως που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες και οι επόμενες κυβερνήσεις.

Ο Τσίπρας τελικά αποφάσισε να ασπαστεί όσο κατήγγειλε για το παλαιό καθεστώς της πολιτικής και των ρουσφετιών και να ακολουθήσει τον δρόμο της… δημιουργίας στρατιών ψηφοφόρων υπό ομηρία, με το όνειρο ή και με την υπόσχεση και μόνο της πρόσληψης. Η κυβέρνηση μπορεί στον δημόσιο λόγο να αποφεύγει την αναφορά σε πρόωρες κάλπες, ωστόσο η μακρά προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση.

Όπως καταγγέλλει η ΝΔ, η όλη διαδικασία πρόσληψης επιτελικών στελεχών του Δημοσίου εξελίσσεται σε «όργιο» κομματικών προσλήψεων μέσα από συγκεκριμένες μεθόδους, όπως οι προκηρύξεις που προσαρμόζονται ώστε o «εκλεκτός» της κυβέρνησης να είναι ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους προκειμένου να μπορεί να τον επιλέξει ο αρμόδιος υπουργός. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλύπτει ότι το όργιο των διορισμών για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται μόνο τον τελευταίο καιρό, που εμφανώς έχει ενταθεί.

Τα χρόνια που οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκονται στην κυβέρνηση καταγράφεται σημαντική αύξηση των φορέων του Δημοσίου αλλά και του αριθμού των συμβασιούχων, προκειμένου να δημιουργήσει κομματική πελατεία, ενώ παράλληλα αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις. Οι «αγνοί αριστεροί» που θα τα άλλαζαν όλα  φαίνεται ότι αστικοποιήθηκαν πρόωρα, χάνοντας το ηθικό τους πλεονέκτημα.  

Οι «προοδευτικοί» τελικά συνεχίζουν τις παραδόσεις των παλαιοτέρων συντηρητικών αστών και τις εποχές των μνημονίων ανακαλύπτουν το «σωσίβιό» τους. Τους κομματικούς διορισμούς.