Καιρό είχε να εμφανιστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και το έκανε σήμερα επιφυλάσσοντας νέα μυθική απάντηση καθώς στην ερώτηση για την επιλογή του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ο Υπουργός ενέπλεξε την Αριστερά, τους Παοκτσήδες, το βόλεϊ και τον θρυλικό πασαδόρο του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας Σάκη Μουστακίδη.

Η επίκαιρη ερώτηση ήταν του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκο ο οποίος άφησε σαφείς υπαινιγμούς για την επιλογή του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος επέλεξε για τη θέση τον υφιστάμενό του για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Ο κ. Τσακαλώτος θεώρησε ότι η ερώτηση του έδινε την καλύτερη πάσα για να πει την άποψή του και για να καταδείξει τη διαφορά με τις διαδικασίες πελατειακού κράτους που ίσχυαν στο παρελθόν και είπε το αμίμητο:

Η Αριστερά και οι Παοκτσήδες έχουν ένα κοινό. Είναι μεγαλόκαρδοι.Δεν έχουν μικροπρέπεια.Ως Παοκτσής εγώ μπορώ να δεχθώ ότι ο καλύτερος πασαδόρος στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ ήταν ο Σάκης Μουστακίδης. Έδινε τις καλύτερες πάσες και κάρφωναν οι άλλοι. Ο Κουτσούκος είναι ο Μουστακίδης του ΠΑΣΟΚ. Μου έδωσε την καλύτερη πάσα για να καρφώσω" είπε αρχικά ο Τσακαλώτος.

Εν συνεχεία ο κ. Τσακαλώτος υπερασπίστηκε την επιλογή Κουτεντάκη, και έκανε την αντιπαραβολή με την καρατόμηση της πρώην επικεφαλής του γραφείου Στέλλας Μπαλφούσια, επί Υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου όταν σε έκθεση της συμπεριέλαβε μια απαισιόδοξη αναφορά για την προοπτική του ελλείμματος.