Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση έχει εισέλθει σε μια περίοδο περιορισμένων ελιγμών» κάνει, στη συνέντευξή της, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τομέαρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη εξηγώντας ότι «το εύρος των θεμάτων που άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση ή όσα τις παρουσιάζονται είναι τέτοια που δεν είναι βέβαιο ότι προσφέρει ασφαλή διέξοδο στους κ. Τσίπρα-Καμμένου» τους οποίους και χαρακτηρίζει «ομήρους, ο ένας του άλλου» καθώς, όπως λέει, «συγκυβερνούν και συνεπώς φέρουν ο καθένας πλήρως την ευθύνη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς».

Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζει τη γείτονα χώρα «απρόβλεπτο παράγοντα» και σημειώνει ότι «οι γεωπολιτικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή και στη Μέση Ανατολή είναι ιστορικές». Η κ. Κεφαλογιάννη, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι «απαιτείται να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να ενεργοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι θα περιφρουρήσουμε τα εθνικά μας δίκαια».

Αναφερόμενη στην περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η τομεάρχης της ΝΔ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «και σε αυτή την περίπτωση έδειξε να αιφνιδιάζεται» και επικροτεί την απόφαση «να διεθνοποιήσει το ζήτημα η Ελλάδα επιδιώκοντας μία καλή μεσολάβηση των εταίρων καθώς και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ».

Σχολιάζοντας στο Πρακτορείο την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στα Σκόπια για διμερείς επαφές με τον ομόλογό του, η κ. Κεφαλογιάννη, χαρακτηρίζει το ζήτημα με την ΠΓΔΜ «εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα που ακουμπά τις ευαισθησίες των Ελλήνων» και πιστεύει ότι «μπορεί να υπάρξει λύση αλλά όχι αυτή τη στιγμή και όχι από αυτή την κυβέρνηση».

Για την υπόθεση Novartis, η κ. Κεφαλογιάννη σχολιάζει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν ανησυχία για την εργαλειοποίηση των θεσμών και τις τακτικές της κυβέρνησης», σημειώνει, ωστόσο, ότι «η ΝΔ είναι αλλεργική στη λάσπη και για αυτό απαιτεί να πέσει φως στην υπόθεση και να μην μείνει καμία σκιά».

Τέλος, ερωτηθείσα για «το πόσο εύκολο είναι για μία χώρα μετά από 8ετή παραμονή σε μνημόνια, πρωταθλήτρια -σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ- στους φόρους και τελευταία στην ανάπτυξη να οδηγηθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ανάπτυξη» η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά με νόημα: «ουδείς υπόσχεται θαύματα» και σημειώνει: «για αυτό και ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι ανοχής».