Η καινοτόμα δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, που εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο 2016, και ξεπέρασε τις προσδοκίες με τη συμμετοχή των στελεχών απ’ όλη την Ελλάδα, συνεχίζει με τον 13ο Κύκλο της κυρίως στα αξιολογημένα στελέχη του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, στην Αθήνα το Σάββατο, 31 Μαρτίου.

Όπως τονίζουν από την Πειραιώς, σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Η Πολιτική Ακαδημία επιδιώκει να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς η επιμόρφωση των στελεχών μας. Η ΝΔ, ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την επιμόρφωση του πολιτικού-στελεχιακού δυναμικού ούτως ώστε να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας».

Όπως επισημαίνει ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ κ. Χρήστος Ταραντίλης: «Η Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ λειτουργεί γιατί πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι ο σημαντικότερος πόρος της χώρας στην προσπάθεια της για επιστροφή σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και προόδου. Ως εκ τούτου, η Πολιτική Ακαδημία σκοπεύει να παρέχει στα στελέχη τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να εκτελούν αποτελεσματικά το απαιτούμενο έργο που κάθε φορά τους ανατίθεται».

Η Διευθύντρια του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. κα Ρεβέκκα Πιτσίκα υπογραμμίζει ότι: «Καθώς το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών μεγαλώνει, η ανάγκη για επιμόρφωση αυτών των στελεχών γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Ας μην ξεχνάμε πως η πλειοψηφία προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πρότερη ενασχόληση με την πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από ενέργειες – και μια από τις πιο σημαντικές είναι η συμμετοχή τους στην Πολιτική Ακαδημία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας κάθε φορά, από εξειδικευμένους εισηγητές. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές γνώσεις σχετικές με την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρέχει η τεχνολογία, την εξωτερική πολιτική, την υγεία, το περιβάλλον, την παιδεία, την ηγεσία και άλλα θέματα αιχμής. Πιστεύουμε πραγματικά ότι τα στελέχη μας θα πάρουν αξία από την επόμενη Πολιτική Ακαδημία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη του μήνα, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν διακεκριμένους εισηγητές αλλά και να δικτυωθούν μεταξύ τους.»

Εισηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου.