Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, Θεόδωρο Δρίτσα, απέστειλε και ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την οποία κάνει γνωστό ότι δεν θα προσέλθει σε ακρόαση.

Υπενθυμιζεται ότι μετά την αποχώρηση από την Προανακριτική Επιτροπή της αντιπολίτευσης, σήμερα με επιστολές τους έκαναν γνωστό ότι επίσης δεν θα προσέλθουν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο πρώην υπουργός Α. Λυκουρέντζος.

ν αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής του συνόλου των Βουλευτών όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι παραμένοντες στην Επιτροπή Βουλευτές, ταυτίζονται απολύτως με εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η Επιτροπή έχει απωλέσει με αυτή την σύνθεση, την νομιμοποίηση η οποία παρασχέθηκε σ’ αυτήν με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για το διορισμό της, εις την οποία προβλέπεται η εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ο Έλληνας Επίτροπος σημειώνει ότι «δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν κατά παραβίαση κάθε δικονομικού και ουσιαστικού κανόνα Δικαίου, ο οποίος ρυθμίζει την διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προηγουμένως οι μάρτυρες της υπόθεσης, οι οποίοι αναφέρονται στο πρόσωπό μου στην Δικογραφία, χωρίς προστασία και αφού αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.»

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Αβραμόπουλου