Ένταση και υψηλοί επικράτησαν στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, τον οποί κατήγγειλε για «αλλοίωση» στοιχείων του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Πολάκης που κλήθηκε να εξεταστεί στην Επιτροπή μίλησε για «διαχρονική συμμορία στο χώρο της Υγείας».

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με τον κ. Πολάκη να διαπληκτίζεται έντονα με τα μέλη της επιτροπής.   

Μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης στον καταγγελτικό του λόγο ανέφερε: « Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν «μηχανισμοί» που χτίζονται μέσα σε διάφορους τομείς του δημοσίου. Είναι αδιανόητο να διακινείται τόσο χρήμα κάτω από την μύτη του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου και να μην το αντιλαμβάνεται ο ίδιος». Ο κ. Πολάκης απολογήθηκε για έγγραφα  που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν  σημειώνοντας ότι «είμαι ο προϊστάμενος και ζήτησα να δω τις συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2014.

Τα έβγαλα φωτοτυπία και τα πήρα. Δεν είναι κρυφά τα έγγραφα αυτά. Δεν τα πήρα παράνομα. Δεν έχω κρύψει κάτι από αυτά γιατί αυτά τα έγγραφα δεν είναι ντροπή για μένα, είναι ντροπή για όσους τα υπέγραψαν. Δεν είχα κανένα λόγο να τα κρύψω».

Ο κ. Πολάκης ωστόσο κατήγγειλε ότι έχουν χαθεί πολλές συμβάσεις που έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας από τα αρχεία. «Δεν τα έκρυψα εγώ τα αρχεία. Εμένα με συμφέρει να υπάρχουν τα αρχεία. Αλλά φρόντισαν άλλοι να τα «κλέψουν» και να τα κρύψουν».

Δείτε LIVE την συνεδρίαση: