Kαταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα προσωπικά είναι η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, με τη σημερινή της συνέντευξη στα «Παραπολιτικά». Κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι στο όνομα της αριστεράς ξεγέλασε την ελληνική κοινωνία, στήνοντας μια κυβερνητική μαφία στη χώρα, που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εκτελεί τις εντολές των δανειστών. Για το θέμα των πλειστηριασμών υποστηρίζει πως η σημερινή κυβέρνηση παραδίδει τα σπίτια του κόσμου στις τράπεζες και στα ξένα funds, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή κακούργημα.  

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η προεκλογική της δέσμευση «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ισχύει στο ακέραιο. Επειδή με τις δυναμικές σας παρεμβάσεις έχετε αναδειχτεί σε ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, από το κυβερνητικό στρατόπεδο σας κατηγορούν για εντυπωσιοθηρία και φθηνές παραστάσεις. Πώς απαντάτε;  

Δεν έχει καμία σημασία και δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Αυτοί με πολέμησαν με κάθε τρόπο και μέσο, όταν πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για αυτά που υποσχέθηκα από τη θέση της προέδρου… Ο κόσμος καταλαβαίνει. Ξέρει τι βιώνει. Δεν ξεγελιέται. Απέναντι στα ψέματα που λένε στους Έλληνες, έχουμε μόνο την αλήθεια και τα στοιχεία που δημοσιεύουμε. Και κοιτάμε μπροστά.

Η τελευταία υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση του ανεκδιήγητου πρωθυπουργικού συμβούλου Καρανίκα κατέβηκε σε λίγες ώρες μόλις δημοσίευσα τη διάψευση, αφού πρώτα τη διέσπειραν σε όλα τα ΜΜΕ. Έτσι λειτουργούν. Θρασύδειλα. Και με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Ο κόσμος μπορεί να διακρίνει τους πολιτικούς απατεώνες που παραδίδουν τη χώρα μας και τα σπίτια όλων μας στις τράπεζες και στα funds. Χιλιάδες πρώτες κατοικίες και μικρές περιουσίες έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, χωρίς καν οι ιδιοκτήτες να το ξέρουν.

Η πλατφόρμα των πλειστηριασμών λειτουργεί παράνομα. Λειτουργεί χωρίς σύμβαση! Αυτό είναι άλλο ένα κακούργημα. Επειδή βιάζονται, σε συμμόρφωση με τις εντολές που παίρνουν από τους δανειστές. Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Ρούσκας κατηγορείται και δικάζεται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Σε αυτόν ανέθεσαν να κάνει τη δουλειά. Αν δεν υπερασπιστούμε εμείς τα σπίτια των συνανθρώπων μας και τα δικά μας, αν δεν αντισταθούμε, θα παραδώσουν τα πάντα. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Τον αγώνα μέσα από τον οποίο την πραγματικότητα διαμορφώνουν τα κινήματα της κοινωνίας και όχι η προπαγάνδα της εξουσίας.

Το ενδεχόμενο να σας συλλάβουν την επόμενη φορά που θα προκαλέσετε επεισόδια το έχετε υπολογίσει;

Ναι. Μπορώ να υπερασπιστώ τις πράξεις μου. Αυτοί μπορούν να υπερασπιστούν τους νόμους τους; Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της κατοικίας των συνανθρώπων μας είναι συνταγματικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Αυτή την «πρόκληση επεισοδίων», που δημιουργούν οι στρατιές των ΜΑΤ που τα στέλνουν έξω από συμβολαιογραφεία για να προστατεύσουν την αρπαγή των σπιτιών που έχουν υποσχεθεί, εγώ τη στηρίζω και θα την υπερασπιστώ. Είναι καθήκον καθενός μας η ανυπακοή στους νόμους που παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην προστασία της αξίας, της αξιοπρέπειας και του σύμφυτου δικαιώματος στη στέγη και στο άσυλο της κατοικίας.

Για αυτό το καθήκον μιλάμε και απευθύνουμε, μέσα από το νέο διαδικτυακό μας μέσο, το freedomtv.gr, κάλεσμα στους συμβολαιογράφους και τους δικηγόρους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο προαπαιτούμενο κακούργημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, να βοηθήσουν με τις γνώσεις και τα εργαλεία τους να το σταματήσουμε. Απευθύνουμε κάλεσμα ενημέρωσης στους αστυνομικούς, γιατί αυτοί θα κληθούν να βγάλουν τις χρεωμένες οικογένειες από τα σπίτια τους. Ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάμε από τη Λάρισα με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συναντήσεις οργάνωσης και συστράτευσης των συλλειτουργών της δικαιοσύνης κατά των πλειστηριασμών.  

Πώς αξιολογείτε τις εξελίξεις στο μέτωπο των εθνικών μας θεμάτων μετά και το σοβαρό περιστατικό με τη σύλληψη δύο Ελλήνων αξιωματικών στον Εβρο από τις τουρκικές δυνάμεις;  

Οι εξελίξεις στο διεθνές πεδίο αποκαλύπτουν την πλήρη υποτέλεια της κυβέρνησης Τσίπρα και του Παυλόπουλου, την πλήρη παράδοση της χώρας μας και την απόπειρα να εμφανίσουν τους δανειστές ως προστάτες μας και τους εαυτούς τους ως θεματοφύλακες της πατρίδας μας. Η σύλληψη και η ενοχοποίηση των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία αποτελεί προκλητική πρακτική λήψης ομήρων προς διαπραγμάτευση. Πράξη απέναντι στην οποία η κυβέρνηση αντέδρασε με ύπουλη και ένοχη χλιαρότητα και ο Παυλόπουλος με ανεύθυνους λεονταρισμούς περί προγόνων και εδάφους.

Την ώρα που με τον πιο ωμό τρόπο οι ίδιοι έχουν δεχτεί, διευκολύνει και συμπράξει στην παραβίαση των διεθνών δικαιωμάτων της χώρας, των κεκτημένων του διεθνούς δικαίου, του δικαίου του ασύλου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αμφισβήτηση της εναπομείνασας κυριαρχίας. Αυτή η υποτελής και ασυνάρτητη «εξωτερική πολιτική» δεν είναι απλώς παιδαριώδης. Είναι μια επικίνδυνη συμπεριφορά, σε βάρος μιας υποδουλωμένης κι απομονωμένης χώρας, και δεν έχει καμία σχέση με υπεράσπιση της πατρίδας μας και τους αληθινούς τρόπους με τους οποίους γνωρίζουμε ότι μπορεί αυτή να επιτευχθεί.  

Ο πρωθυπουργός πρόσφατα υποχρεώθηκε σε μίνι ανασχηματισμό μετά την αποκάλυψη ότι εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης έκαναν χρήση μιας διάταξης που προέβλεπε σχεδόν αντίστοιχα προνόμια με αυτά των βουλευτών για την επιδότηση ενοικίου. Το εντυπωσιακό είναι πως ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία ψηφίστηκε το βράδυ της 14ης Αυγούστου του 2015 μαζί με το πρώτο μνημόνιο της αριστεράς. Θα ήθελα το σχόλιό σας.  

Εκείνοι που παρέδωσαν τη χώρα και τη δημοκρατία έκαναν την ίδια ώρα ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις στους εαυτούς τους. Αυτοί που ψήφισαν για να πετάξουν τους Ελληνες έξω απ' τα σπίτια τους στις 14 Αυγούστου του ’15 έδιναν την ίδια ώρα στους εαυτούς τους επιδόματα ενοικίου. Επιδόματα εξουσίας. Ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να πάρουν χαρτζιλίκια και να μπουν σε λίστα στις επόμενες εκλογές, χωρίς να εκλεγούν ποτέ από τους πολίτες. Κάποιοι πουλήθηκαν πολύ φτηνά. Όσο φτηνά πούλησαν τη δημοκρατία… Κάποιοι πολύ πιο ακριβά. Και κάνουν ότι δεν καταλάβαιναν.

Εγώ πάντως τα είπα τότε, όχι τώρα. Να μην ξεχνάμε ότι για να περάσει το 3ο μνημόνιο επιχειρήθηκε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΑΝΕΛ - Ποτάμι, που προσπάθησαν να συγκαλέσουν τη Διάσκεψη των Προέδρων παρακάμπτοντάς με, γιατί «θα καταστρεφόμασταν».  

Πάντως, ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την αποκάλυψη αυτή ισχυρίστηκε πως το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς δεν έχει πληγεί και απέδωσε τις επιθέσεις που δέχτηκε στο γεγονός ότι το παλαιό πολιτικό σύστημα επιχειρεί συμψηφισμό για να επισκιαστούν τα μεγάλα σκάνδαλα τύπου Novartis, Siemens, εξοπλιστικά κ.ά. Έχει άδικο;  

Ο λόγος του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία αξία. Είναι σαν τον ισχυρισμό του κ. Σημίτη ότι δεν ήξερε τι έκαναν Τσουκάτος και Μαντέλης με τη Siemens. Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς περισσότερο εκτεθειμένος για διαφθορά και διαπλοκή από ό,τι οι προηγούμενοι. Γιατί ξεγέλασε τον κόσμο ότι θα πάτασσε αυτή τη γάγγραινα και τελικά έστησε τη δική του διαπλοκή, εγκατέστησε τη δική του κυβερνητική μαφία και το έκανε στο όνομα της αριστεράς και στην πλάτη συνοδοιπόρων και ψηφοφόρων που δεν θα το υποψιάζονταν, ούτε θα το ανέχονταν ποτέ. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του επιδιώκουν ξεκάθαρα τον συμψηφισμό από την ανάποδη: Αφού τα έκαναν οι προηγούμενοι, δικαιούμαστε να τα κάνουμε κι εμείς. Κι έχουν πράγματι γίνει οι χειρότεροι όλων.  

Ειδικότερα για το θέμα της Novartis και επειδή είστε και έγκριτη νομικός, εκτιμάτε πως έχουν βάση οι καταγγελίες περί προσπάθειας χειραγώγησης της όλης διαδικασίας από το Μέγαρο Μαξίμου;

Το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis ανασύρθηκε με τρόπο μαφιόζικο από την κυβέρνηση, για να πετύχει αντιπερισπασμό και να χτυπήσει αντιπάλους την κρίσιμη στιγμή της κλιμάκωσης των λαϊκών αντιδράσεων για το ζήτημα της Μακεδονίας. Η υπόθεση Novartis κινήθηκε απότομα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ εκκρεμούσε στα συρτάρια τουλάχιστον έναν χρόνο. Και κινήθηκε με παρέμβαση και της αμερικανικής πρεσβείας, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί πιέζουν να κλείσει το ζήτημα της ένταξης του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ.  

Θεωρείτε ότι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη;  

Η κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη είναι εξόφθαλμη. Και θέτει σε διακύβευση τη συνολική διερεύνηση, διαλεύκανση και τιμωρία των σοβαρότατων εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου, που όλα δείχνουν ότι έχουν διαπραχθεί. Από την άλλη, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν συμφέρον να συμψηφίσουν τις ευθύνες τους στο σκάνδαλο αυτό.

Κι έτσι, η κυβέρνηση Τσίπρα, για να προφυλάξει τους υπουργούς της, κάνει πρόταση παραγραφής, που ωφελεί και τους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς των άλλων μνημονιακών δυνάμεων. Από όλο αυτό το ύπουλο αλισβερίσι, στο πλαίσιο του οποίου και η ΝΔ απέσυρε το αίτημα διερεύνησης των ευθυνών Καμμένου για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, χαμένη βγαίνει η δικαιοσύνη, η διαφάνεια, η αλήθεια. Και για άλλη μια φορά όλοι οι Ελληνες πολίτες.  

Στις εθνικές εκλογές η Πλεύση Ελευθερίας, που εσχάτως απέκτησε και το δικό της διαδικτυακό κανάλι, θα κατέλθει αυτόνομα ή θα συμμαχήσετε με τον Π. Λαφαζάνη και τον Γ. Βαρουφάκη;  

Η Πλεύση Ελευθερίας συγκροτείται αμεσοδημοκρατικά ως ζωντανό κίνημα, που θέλει να δώσει ξανά δύναμη και φωνή στους πολίτες. Για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη ζωή, το μέλλον, την ελευθερία μας. Φτιάξαμε το νέο μέσο των πολιτών, το freedomtv.gr, ακριβώς για να δώσουμε στους πολίτες τη δύναμη της ενημέρωσης και της δημόσιας παρέμβασης.

Φτιάξαμε τη διαδικτυακή μας πλατφόρμα, το plefsieleftherias.gr, που επιτρέπει στους πολίτες της χώρας να οργανωθούν σε πυρήνες, να δράσουν και να στηρίξουν οικονομικά το κίνημά μας, το κίνημά τους. Είμαστε μόνοι μας, με μόνη στήριξη και όπλο μας τους πολίτες. Στόχος μας είναι η συμμαχία με τους πολίτες και τα κινήματα. Κάθε άλλη συνεργασία, έπειτα από όλα όσα έγιναν, θέλει πολλή προσοχή. Εμείς δεν πάμε να φτιάξουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 10 Μαρτίου 2018