Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να βρεθεί λύση αναφορικά με την εκλογή των νέων οργάνων στο συνέδριο που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο συμμετέχουν Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης.

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να βρε­θεί κοινή συ­νι­στα­μέ­νη για τον τρόπο ανά­δει­ξης των νέων ορ­γά­νων.

Όσον αφορά την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής, έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις. Εκλογή του συλλογικού οργάνου απο το σύνολο των συνέδρων με πλαφόν αναλογικότητας για κάθε κόμμα και συλλογικότητα ή απευθείας διορισμό στην λογική της αναλογικότητας.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να υπάρξει ναυάγιο, καθώς υπήρξε διαφωνία για τα ποσοστά του κάθε κόμματος και κάθε συνιστώσας προκειμένου να εκλεγούν αντιστοίχως τα μέλη της Κ.Ε.

Ενδεχόμενο εκλογής του νέου οργάνου θα προκαλέσει την αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απόσχει από την εκλογική διαδικασία.