«Συνεχίζονται οι γελοιότητες της συμμορίας». Με αυτό το αιχμηρό σχόλιο, απαντούν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για την υπόθεση Novartis κι απασχόλησαν νωρίτερα την Προανακριτική Επιτροπή, τονίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς δεν είχε μεταβεί καν στο Forum του Νταβός.

Η διαβίβαση των νέων στοιχείων ενδέχεται να αλλάξει την προγραμματισμένη ροή των εργασιών της επιτροπής, πολύ δε περισσότερο αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για στοιχεία τα οποία οδηγούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στον φάκελο όποιος διαβιβάστηκε στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται 165 αρχεία.  Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται συμπληρωματικό υπόμνημα της μάρτυρος Αικατερίνης Κελέση με ημερομηνία 9 Μαρτίου, επιστολές της εταιρείας Novartis προς πολιτικά πρόσωπα αλλά και ένα επιστολόχαρτο κυβερνητικού φορέα με χειρόγραφα γραμμένους αριθμούς τηλεφώνων. 

Μεταξύ των 165 αρχείων που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική περιλαμβάνονται:

-Δύο επιστολές. Ιανουάριος 2013 και Ιανουάριος 2014 με αφορμή το Νταβός. Η Νοβαρτις ζητούσε από τον Σαμαρά να προετοιμαστεί συνάντηση στο Νταβός για ανταλλαγή απόψεων για την πολιτική του φαρμάκου.

-Σημείωμα από το προσωπικό μπλοκ του Αντώνη Σαμαρά .Χειρογραφα είναι το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα και δύο αριθμοί τηλεφώνων.Σύμφωνα με πληροφορίες το χειρόγραφο συνοδεύει το υπόμνημα της προστατευόμενης μάρτυρος Αικατερίνης Κελέση από 9/3 με το οποίο η μάρτυς επισημαίνει ότι βρήκε το έγγραφο στα χαρτιά του Φρουζή.

-Μία κάρτα του Πρωθυπουργού