«Απαράδεκτες καταστάσεις και απαράδεκτες εικόνες, είναι αυτονόητο» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τα χθεσινά έκτροπα στην Τούμπα.

Όπως ανέφερε: «Προφανώς δεν περιποιούν τιμή αυτές οι εικόνες, δεν έχουν καμία σχέση με τις εικόνες που πρέπει να συνοδεύουν ένα λαϊκό άθλημα, το πιο λαϊκό άθλημα, το άθλημα με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές στις γειτονιές, κλωτσώντας ένα κουκουνάρι ή μια μπάλα. Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι εικόνες, με τις εικόνες που είδαμε χτες. Η κυβέρνηση προφανώς θα πάρει τις αποφάσεις της, είμαι σε επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό τον κύριο Βασιλειάδη, δεν θέλω να μπω στα θέματα της αρμοδιότητας της δικής του, γιατί εκείνος θα ανακοινώσει ό,τι αποφάσεις παρθούν από πλευράς κυβέρνησης.»

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση και γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και γιατί εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Και, για να μπω και στα θέματα της αρμοδιότητας μου, ένα μεγάλο μέρος της αστυνομίας απασχολείται, καταπονείται, όποτε υπάρχει μεγάλος αγώνας, μεγάλος ή μικρός. Γιατί, ξέρετε, επεισόδια γίνονται και στους μικρούς αγώνες και στους αγώνες καμιά φορά βόλεϊ και μπάσκετ και αθλημάτων, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις, γιατί και σε πολιτικό επίπεδο αποπροσανατολίζουν και πολλούς νέους ανθρώπους και δημιουργούν αντιλήψεις βίας που πολλές φορές μεταφέρονται και εκτός γηπέδου.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «έχουμε βελτιώσει κάπως τα πράγματα πιστεύετε; Γιατί δε μένω στο ότι κάποιος μπήκε με το κουμπούρι του στο γήπεδο, κάποιος άλλος πέταξε ένα καρούλι στο κεφάλι του προπονητή του Ολυμπιακού. Πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε αυτά τα φαινόμενα να τα χτυπήσουμε και στη ρίζα τους;» ο κ. Τόσκας είπε ότι: «Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τέτοιες συνθήκες. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα και κάπου να πειστούν και οι παράγοντες και όλοι αυτοί που έχουν ομάδες, αλλά και όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο ότι εκεί πηγαίνουν για να δουν ποδόσφαιρο και όχι για να εκτονωθούν και οι παράγοντες θα πρέπει να πειστούν ότι δεν έχουν στρατό για άλλους λόγους. Αλλιώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι.»