Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε, τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου τα μέλη του οργάνου να συζητήσουν όλα τα εκκρεμή οργανωτικά θέματα εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου, που ανοίγει τις πύλες του την προσεχή Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά την ανάδειξη των νέων οργάνων και κυρίως της Κεντρικής Επιτροπής, κατατέθηκαν τρεις προτάσεις.

Σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, μετά το συνέδριο, η συζήτηση περιστρέφεται σε δύο εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά και αφορούν είτε την καθολική εκλογή των μελών της Επιτροπής με συμφωνία ενός ελαχίστου ποσοστού (5-6%) εκπροσώπησης για κάθε κόμμα και 1% για τις Κινήσεις, είτε -με ομόφωνη απόφαση από το ΠΣ- ορισμός των μελών και επικύρωση από το Συνέδριο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε στο μεταβατικό στάδιο, η Κεντρική Επιτροπή να αποτελείται από 251 μέλη που θα εκλεγούν με καθολική ψηφοφορία στο Συνέδριο, με καθορισμένες κοινά αποδεκτές αναλογίες

Η συνεδρίαση του οργάνου ολοκληρώθηκε χωρίς τελική απόφαση, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.  

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν ενστάσεις και επικρίσεις για τη συνάντηση, του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη του ΠΣ επεσήμαναν ότι θα ήταν προτιμότερο να μη γινόταν η συνάντηση, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που είναι το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, καθώς εκπέμπονται μηνύματα που προκαλούν σύγχυση. Ειπώθηκε, δε, χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπέρ της συνεννόησης στα εθνικά θέματα, αλλά όχι στην εκμετάλλευσή τους. Τα ζητήματα αξιοπιστίας και διγλωσσίας της κυβέρνησης δεν λύνονται με τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας».

Επίσης, μέχρι την Πέμπτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το σήμα του Κινήματος Αλλαγής. Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου θα είναι: «Τολμήσαμε-πετύχαμε προχωράμε μπροστά».

Την πρώτη μέρα εκτός από τη Φώφη Γεννηματά, πρόκειται να μιλήσουν ο Κώστας Σημίτης και ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο συνέδριο έχουν κληθεί όλα τα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.