«Για δωδέκατη ημέρα δύο Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις αδύναμη να παρέμβει» τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στο θέμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ίδια επισημαίνει τη διάσταση απόψεων που υπάρχει εντός της κυβέρνησης: «Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας αν επιμένει ότι πρόκειται για ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο ή αν οι δύο αξιωματικοί είναι όμηροι της Τουρκίας, όπως είπε ο κ. Καμμένος. Σε κάθε περίπτωση είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας να επιστρέψουν το ταχύτερον στην πατρίδα και στις οικογένειές τους».

Με την αγωνία να κορυφώνεται και με την ελπίδα να αγκαλιάσουν αυτήν τη φορά τα παιδιά τους ταξιδεύουν σήμερα για την Αδριανούπολη οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Με μερικά βιβλία στα χέρια και με τη λαχτάρα να δουν ξανά τα πρόσωπά τους, οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα βρεθούν σήμερα στις φυλακές Αδριανούπολης και με το ακουστικό στο χέρι θα ανταλλάξουν τις πρώτες κουβέντες τους και θα δουν τα παιδιά τους μετά από μια βδομάδα.

Η εβδομάδα που διανύουμε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πόρισμα στον Εισαγγελέα και να γίνει γνωστό το κατηγορητήριο.