Το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη Βουλή για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για Προανακριτική για Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή προκάλεσε έντονες συζητήσεις, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψάχνονται, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τη διαφορά που υπήρχε στις ψήφους υπέρ της παραπομπής Ξανθού σε σχέση με τις ψήφους για Πολάκη και Κουρουμπλή, ειδικά από τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας έχει τηρήσει τους χαμηλότερους τόνους σε σχέση με τους άλλους δύο. 

Συγκεκριμένα, για τον Π. Κουρουμπλή ψήφισαν συνολικά 267, εκ των οποίων έγκυρα ήταν 238 και άκυρα 29. Υπέρ ψήφισαν 86, Κατά ψήφισαν 151, «παρών» ψήφισε 1.

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ψήφισαν συνολικά 267, εκ των οποίων έγκυρα ήταν 234 και άκυρα 33. Υπέρ ψήφισαν 88, κατά ψήφισαν 145, «παρών» ψήφισε 1. 

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ψήφισαν συνολικά 267, εκ των οποίων έγκυρα ήταν 236 και άκυρα 32. Υπέρ ψήφισαν 86, κατά ψήφισαν 149, «παρών» ψήφισε 1.  

Κοινοβουλευτικοί απέδιδαν τη διαφορά των ψήφων στα λανθασμένα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν μέσα στις κάλπες. Συγκεκριμένα, υπήρχαν 9 ψηφοδέλτια σε λάθος κάλπες: 9 ψηφοδελτια στην κάλπη Κουρουμπλή που ήταν για άλλους, 12 στου Ξανθού, 9 στου Πολάκη.