Ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα συζητήθηκαν στη  συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με αντιπροσωπία της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν η εξεύρεση κοινοτικών κονδυλίων για την επιδότηση της εργασίας των ασκούμενων δικηγόρων,τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και υποαπασχόλησης(120 ευρώ) από το σχετικό λογαριασμό του ν.3896/11 στους ανέργους του κλάδου ενώ συζητήθηκε και το αίτημα του δικηγορικού κλάδου σχετικά με τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας και τη δημιουργία ΤΕΑ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων, η υπουργός ανέφερε ότι επίκειται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τα επιδόματα ανεργίας και ότι θα ερευνήσει τη δυνατότητα εξεύρεσης κοινοτικών πόρων για την επιδότηση των ασκουμένων δικηγόρων.

Επιπλέον, η Έ.Αχτσιόγλου ανέφερε πως θα εξεταστεί το αίτημα του κλάδου για την μεταφορά των ασφαλιστικών εισφορών επικουρικής ασφάλισης και προνοίας σε ΤΕΑ.

Επιφυλάχθηκε για το ζήτημα της επέκτασης του ορίου του εξωδικαστικού μηχανισμού και το καθεστώς των δικηγόρων που αμείβονται με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή, ορίστηκε νέα συνάντηση εντός δύο εβδομάδων.