Όταν ο Χρήστος Σπίρτζης άναψε τσιγάρο σε κλειστό χώρο, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου του έκανε σκληρό σχόλιο μέσα από το Facebook,  για την… πρωτοβουλία του να καπνίσει σε κλειστό χώρο ενώ υπάρχει ο αντικαπνιστικός νόμος.

Όπως σχολίασε όμως και ο Δήμαρχος  κ. Δ. Παπαστεργίου, «στην Ελλάδα ζούμε…». Δεν είναι όμως μόνο ο κ. Σπίρτζης ο μοναδικός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ότι από θέση εξουσίας μπορεί ακόμη και να ανάβει τσιγάρο σε κλειστό χώρο.

Είναι πολλοί οι υπουργοί και οι βουλευτές, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, που αποτελούν τους θεριακλήδες της Βουλής.

Πρώτος και καλύτερος ο Παύλος Πολάκης. Αν και γιατρός, αν και αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό χώρο, φουμάρει το τσιγάρο του, χωρίς να ενδιαφέρεται ούτε για το ντουμάνι που προκαλεί στους γύρω του, ούτε ότι παραβιάζει τον αντικαπνιστικό νόμο.  

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει βαριά σεκλέτια και ο ίδιος και όποτε έχει τα ζόρια του, ακόμη κι αν βρίσκεται στο καφενείο της Βουλής, ανάβει το τσιγάρο του.  

Στους θεριακλήδες του ΣΥΡΙΖΑ και η Τασία Χριστοδουλοπούλου που ο φωτογραφικός φακός την έχει συλλάβει με το τσιγάρο στο χέρι.  

Με το τσιγάρο στο χέρι, α λά Σπίρτζη, πιάστηκε και ο Γιάννης Μουζάλας, πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος για λόγους υγείας ευχόμαστε να έχει κόψει την κακιά συνήθεια και πολύ περισσότερο τη συνήθεια να καπνίζει δημοσίως.  

Ο Βασίλης Λεβέντης με το τσιγάρο στο στόμα, χωρίς καν να βγει από την αίθουσα του κοινοβουλίου. Μια ακόμη εικόνα που όχι μόνο δεν τιμά το κοινοβούλιο, αλλά κι όσους πιστεύουν ακόμη ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε δημόσιους και κλειστούς χώρους. 

Τέλος, ο κ. Ψαριανός που κάνει προσπάθεια με το ηλεκτρονικό τσιγάρο μεν, σε κλειστό χώρο δε και μάλιστα στη Βουλή.