Σε καθημερινή βάση συνεδριάζει υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη η ομάδα που συγκροτεί τον «πρωινό καφέ» της Πειραιώς.

Πρόκειται για ένα άτυπο κομματικό όργανο, που αν και δεν έχει θεσμική ιδιότητα, χαράσσει τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που ακολουθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Πέραν του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μετέχει μια φορά την βδομάδα, τα περισσότερα από τα μέλη του «πρωινού καφέ», είναι άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο λόγος για τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., πρώην βουλευτή, Μιχάλη Μπεκίρη, τον επικοινωνιλόγο Τάκη Θεοδωρικάκο, την εκπρόσωπο Τύπου Μαρία Σπυράκη, τους αναπληρωτές εκπροσώπους Τύπου Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Σοφία Ζαχαράκη, τον επικοινωνιολόγο Ευτύχη Βαρδουλάκη, τον πολιτικό επιστήμονα και σύμβουλο του προέδρου της Ν.Δ. Γιώργο Μυλωνάκη, τον νομικό σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον έτερο αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη.

Από την ανάγνωση της ανθρωπογεωγραφίας του «πρωινού καφέ» αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επιλέξει να χαράσσει πολιτική στρατηγική με μια ομάδα, που έχει ένα και μόνο χαρακτηριστικό γνώρισμα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι δεν διαθέτει κοινοβουλευτική ιδιότητα.

Αν εξαιρέσει κανείς τον γραμματέα του κόμματος, που συμμετέχει στις καθημερινές συνεδριάσεις, κανένας άλλος εν ενεργεία βουλευτής, δεν μετέχει στο άτυπο (αλλά ουσιαστικό) κομματικό όργανο.

Σε ό,τι αφορά τους δύο αντιπροέδρους, αυτοί μετέχουν μια φορά την βδομάδα στον πρωινό καφέ.

Με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, δεν είναι λίγα εκείνα τα κομματικά στελέχη, που θεωρούν περισσότερο από επιβεβλημένη την παρουσία ολοένα και περισσότερων κοινοβουλευτικών, στις συσκέψεις που αποφασίζεται η κεντρική κομματική γραμμή της Ν.Δ.

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι και σήμερα, είχε επιλέξει να συζητά την στρατηγική με τους στενούς συνεργάτες του.



ΣΧΕΤΙΚΟ: Μια φορά την βδομάδα στον πρωινό καφέ μετέχει και ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας.