Δύο πρόσωπα που αποφεύγουν τη δημόσια έκθεση έχουν κεντρικό ρόλο στην χάραξη της στρατηγικής που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο λόγος για τον δημοσκόπο Τάκη Θεοδωρικάκο που, από την ημέρα που κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές ο σημερινός αρχηγός της ελληνικής κεντροδεξιάς, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, τόσο στην επικοινωνία όσο και στη χάραξη της γενικότερης στρατηγικής.

«Είναι ο ισχυρός άνδρας…» αναφέρουν πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα όσα λαμβάνουν στον σκληρό πυρήνα του επιτελείου Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος, αν και δεν μετράει πολλά χρόνια δίπλα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει καταφέρει να καταστήσει εαυτόν τον ισχυρότερο πόλο, αλλά και συνάμα τον πιο αθόρυβο παίκτη, που δρα στο επιτελείο του Κυριάκου.

«Ο Τάκης τα γνωρίζει όλα. Και έχει άποψη για όλα» αναφέρουν με νόημα στελέχη της ΝΔ. Ένα δεύτερο πρόσωπο που έχει επίσης κεντρικό ρόλο στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είναι ο επικοινωνιολόγος (στενός φίλος της οικογένειας από παλιά) Ευτύχης Βαρδουλάκης, ο οποίος φέρεται εκτός όλων των άλλων να επιμελείται και τις ομιλίες του αρχηγού της ΝΔ. Όπως συμβαίνει και με τον κ. Θεοδωρικάκο, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο κ. Βαρδουλάκης είναι ότι αποφεύγει την αυτοπροβολή και την ανάμειξη με την καθημερινότητα του κόμματος. Ο γνωστός επικοινωνιλόγος συνδέεται με στενή φιλία με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Τόσο ο Θεοδωρικάκος όσο και ο Βαρδουλάκης διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της στρατηγικής του Κυριάκου, ενώ μετέχουν καθημερινά στον «πρωινό καφέ».