Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ευθύνη με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Υγείας κ. Πολλάκης, διόρισε παρατρεχάμενό του και κομματικό στέλεχος βεβαίως-βεβαίως ως αντιπρόεδρο σε νοσοκομείο με μισθό 4000 ευρώ το μήνα. Ο διορισθείς είναι μηχανικός και μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ. Αυτά! Γνωστά! Επαναλαμβανόμενα.

Στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι στις 7 Ιουλίου 2016 στην εκδήλωση ανακοίνωσης της ίδρυσης της Δημοκρατικής Ευθύνης, στην παρέμβασή του, ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος είχε πει ότι στα νοσοκομεία δεν επαρκεί καν να διορίζονται άνθρωποι με σπουδές και εμπειρία στο Μάνατζμεντ. Απαιτούνται εξειδικευμένες σπουδές και εμπειρία στο Μάνατζμεντ της Υγείας, γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο, πολύπλοκο και ιδιαίτερο αντικείμενο. Αυτό το τονίζουμε και στο Πρόγραμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης 

Δυστυχώς επαναλαμβάνεται καθημερινά ο διάλογος από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο», αλλά το φιλότιμο υπάρχει μόνο στις ταινίες.

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Πολλάκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία ο ίδιος επιβεβαίωσε, διόρισε παρατρεχάμενό του και κομματικό στέλεχος βεβαίως-βεβαίως ως αντιπρόεδρο σε νοσοκομείο με μισθό 4000 ευρώ το μήνα. Ο διορισθείς είναι μηχανικός και μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ. Αυτά! Γνωστά! Επαναλαμβανόμενα.

Θα βγουν να καταγγείλουν και οι της αντιπολίτευσης, λες και αυτοί διόριζαν εξειδικευμένους και μόνο.

Στις 7 Ιουλίου 2016 στην εκδήλωση ανακοίνωσης της ίδρυσης της Δημοκρατικής Ευθύνης, στην παρέμβασή του, ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος είχε πει ότι στα νοσοκομεία δεν επαρκεί καν να διορίζονται άνθρωποι με σπουδές και εμπειρία στο Μάνατζμεντ. Απαιτούνται εξειδικευμένες σπουδές και εμπειρία στο Μάνατζμεντ της Υγείας, γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο, πολύπλοκο και ιδιαίτερο αντικείμενο. Αυτό το τονίζουμε και στο Πρόγραμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης.

«Μα πού θα βρούμε τόσους εξειδικευμένους στο Μάνατζμεντ της Υγείας;» θα ρωτήσουν οι καλόπιστοι και μη. Κάποτε όντως δεν υπήρχαν. Σήμερα όμως υπάρχουν. Και πού είναι αυτοί οι νέοι; Ή στο εξωτερικό που τους παρακαλάνε και τους χρυσοπληρώνουν, ή στην Ελλάδα να δουλεύουν σε βουλκανιζατέρ, αν δεν είναι άνεργοι. Ο κ. Πολλάκης όμως θεωρεί ικανότερο να διοικεί νοσοκομείο αυτόν που έχει το Βουλκανιζατέρ.

Ε πώς; Αφού αυτός είναι του κόμματος. Είναι και φίλος του υπουργού. Τι άλλο προσόν χρειάζεται δηλαδή;