Ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού, ήταν μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που διόρισε το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης και απέλυσε η Λυδία Κονιόρδου όταν ανέλαβε το υπουργείο. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», η καρατόμηση της διοίκησης του ΤΑΠ αποτέλεσε και μία από τις αφορμές για να ξεσπάσει εσωκομματικός πόλεμος ανάμεσα στην κα Κονιόρδου και τον πρώην υπουργό Αριστείδη Μπαλτά.

Το ζήτημα πλέον είναι πώς θα συγκατοικήσουν στο υπουργείο τα δύο αυτά πρόσωπα. Ο κ. Στρατής προέρχεται από το περιβάλλον του Γιάννη Δραγασάκη. Αποσπασμένος από την οργανική του θέση στο υπουργείο Παιδείας, είχε ενταχθεί από νωρίς στον κύκλο συνεργατών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του 2015 ταξίδευε συχνά στις Βρυξέλλες ή το Παρίσι για να είναι παρών στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εκπροσωπώντας τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο ίδιος μάλιστα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη όσο και με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο.