Συνάντηση με τον Aμερικανό πρέσβη αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας ότι του ζήτησε βοήθεια για τη Novartis. «Είχε ζητήσει να με δεί ο Αμερικανός πρέσβης. Και δεν έκανε καμία συζήτηση και καμία αναφορά. Μάλιστα όταν εγώ του είπα αν μπορούν να μας βοηθήσουν με στοιχεία, είπε ότι αυτό αποκλείεται». Ο κ. Φλαμπουράρης ισχυρίστηκε ότι αυτό το είπε «για να δει το κλίμα», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι διαστρεβλώνει τα θέματα. 

Ενδεχομένως χωρίς να το καταλάβει, ο κ. Φλαμπουράρης επιβεβαίωσε τη θέση που ανέπτυξε ο πρέσβης και στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη στην έρευνα των ελληνικών Αρχών.

Η ΝΔ με την ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Aμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο ίδιος ο διπλωμάτης άνοιξε τη συζήτηση για τη Novartis, λέγοντας ότι η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τον αμερικανικό νόμο, άρα δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς. Ο Πάιατ ξεκαθάρισε επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη με την έρευνα των ελληνικών Αρχών.

Μάλιστα, η Πειραιώς κατηγόρησε το Μαξίμου ότι είχε το θράσος να διαστρεβλώσει τη δήλωση των Μητσοτάκη-Πάιατ, δήλωση που συντάχθηκε ελληνικά και αγγλικά για να μην υπάρξει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. 

Δείτε το βίντεο από το Korinthostv.gr με τις δηλώσεις Φλαμπουράρη: