Την Τετάρτη αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μία κίνηση που κρίνεται πλέον ως απαραίτητη μετά τις παραιτήσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου αλλά και του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε τη νύχτα από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στις δύο αυτές παραιτήσεις θα πρέπει να προστεθεί και εκείνη του Κώστα Ζουράρι.

Κι αν οι παραιτήσεις Αντωνοπούλου και Ζουράρι θα μπορούσαν να καληφθούν εκ των έσω, εκείνη του Δημήτρη Παπαδημητρίου προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς το υπουργείο Οικονομίας θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για τους μήνες που ακολουθούν, ειδικά μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο.

Δείτε ποιοι υπουργοί είναι υποψήφιοι για αποχώρηση

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στον τύπο του ανασχηματισμού που θα αποφασιστεί και αν θα είναι διορθωτικός ή σαρωτικός. Ένας διορθωτικός ανασχηματισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, με ορίζοντα τον Αύγουστο και το τέλος του προγράμματος, δίνοντας έτσι στον πρωθυπουργό την δυνατότητα να προχωρήσει αργότερα σε σαρωτικές αλλαγές. Ένας ριζικός ανασχηματισμός στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και σε συνδυασμό με τις υποθέσεις (Σκοπιανό, Novartis, χρέος) που δεν εξελίσσονται καλά για την κυβέρνηση, θα έφερνε πιο κοντά πρόωρες εκλογές.