Παραιτήθηκε τη νύχτα, αλλά η παραίτηση έγινε επισήμως δεκτή στις 8:30 το πρωί. Το κείμενο της ανακοίνωσης: «Δεκτή έκανε ο πωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του».

O υπουργός και σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου επικοινώνησε από την Τρίπολη όπου βρισκόταν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει, για λόγους ευθιξίας. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μιλήσουν και μετά το περιφερειακό συνέδριο που γίνεται στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αποδείχθηκε σκληρή για να παραιτηθεί, αφού χρειάστηκαν τρεις ώρες μέχρι τελικά να υποβάλει την παραίτησή της. Η ίδια θεωρούσε ότι με τις εξηγήσεις που έδινε το θέμα είχε κλείσει. 

Ίλιγγο προκαλεί το πόθεν έσχες του ζεύγους Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου

Η ίδια λάμβανε επίδομα 1.000 ευρώ για το ενοίκιο στο διαμέρισμα που ενοικιάζει στο Κολωνάκι. Η κα Αντωνοπούλου, ωστόσο, εφάρμοσε απλά τη διάταξη που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, η οποία δεν φρόντισε να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για όσους θα λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα. Τώρα η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αλλάξε τη σχετική διάταξη.