Ένα ηχηρό όχι είπαν οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Δημαράς και Τσιρώνης, στο σχέδιο νόμου του υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη που αφορά στις συμβάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα όχι προέρχεται από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη. Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο ο βουλευτής του Συριζα και μέλος των Οικολόγων, Γιώργος Δημαράς, εκφράζoντας, όπως είπε, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε «είμαστε κατά της άντλησης υδρογονανθράκων. Η αποψη μου και του κ. Τσιρώνη ειναι να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Η αντιληψη ότι θα αντλουμε για πολλά χρονια είναι λάθος, είμαστε κατα τη άντλησης υδρογονανθράκων. Καταψηφίζουμε το νομοσχεδιο και αν τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας θα το καταψηφίσουμε και ονομαστικά. Είμαι της γνώμης να κρατήσουμε τα αποθεματα για όταν στερέψουν τα κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής».

Το ν/σ αφορα τις κυρώσεις της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 2, στο Ιόνιο Πέλαγος, στη χερσαία περιοχή «Άρτα-Πρέβεζα», στη χερσαία περιοχή «Αιτωλοακαρνανία» και στη χερσαία περιοχή «Βορειοδυτική Πελοπόννησος».