Αν και δεν έδωσε με τον παραδοσιακό τρόπο την παραίτηση της η κα Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της.

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει για την κυβέρνηση το θέμα του ανασχηματισμού, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται αυτός να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Τρίπολη, όπου θα παρευρεθεί στο Συνέδριο για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας, να προχωρήσει σε αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος.

Όπως δείχνουν όλα από την κυβέρνηση αναμένεται να φύγει η Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ πολύ πιθανό θεωρείται ότι εκτός θα βρεθεί και ο σύντροφός της υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής πολιτικής θεωρείται σίγουρο ότι θα αφήσει ο Γιάννης Μουζάλας, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα νοσηλεύεται με υπερκόπωση στο Νοσοκομείο, ενώ στα ονόματα των υπουργών που ενδέχεται να αντικατασταθούν, μπαίνει και αυτό του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ορφανή παραμένει η θέση του Κώστα Ζουράρι, στο υπουργείο Παιδείας, θέμα, επίσης,  υπάρχει με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ενώ παράπονα ακούγονται και για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.