Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έκανε λόγο για παραίτηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού, ζητώντας από τους πολίτες να την κρίνουν από το έργο της στον τομέα της ανεργίας.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Αντωνοπούλου δήλωνε διατεθειμένη να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε ως επίδομα ενοικίου, αλλά δεν έκανε κουβέντα για παραίτηση.

Όπως παραδέχεται, έχει λάβει 23.000 ευρώ τα οποία και προτίθεται να επιστρέψει, ωστόσο δεν ήταν κάτι που έκανε με παράνομο τρόπο. Νόμιμο και προφανώς, ακολουθεί την άποψη πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, κάτι που στην πολιτική έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές και μάλιστα και από τους ίδιους τους συντρόφους της.  

Νέες προκλήσεις

Η κ.Αντωνοπούλου εκτός από το γεγονός ότι «έκλεινε» τα αφτιά της ακόμη και στις φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση που περίμεναν για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί, έκανε και νέες προκλήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, ζητώντας μέσω της ανακοίνωσής της να την κρίνει ο λαός από το έργο της, όπως η… απομείωση της ανεργίας!

«Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα  χρόνια της διακυβέρνησης  μας».