Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του πρωθυπουργού πέρασε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τον «έδειξε» ως τον βασικό ύποπτο για τις αποφάσεις πίσω από τα θέματα φαρμάκων και τις φαρμακοβιομηχανίες. «Ορισμένες αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις φαρμακοβιομηχανίες, είναι ύποπτες. Και ανυπομονώ να με καλέσει η Εισαγγελέας για να καταθέσω» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.  

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης εάν έχει στοιχεία γι’ αυτό που καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ισχυρίστηκε ότι «τα στοιχεία που έχω είναι του ιδίου βάρους με αυτά που με κατηγορούν εμένα για τη Novartis. Εγώ δεν λέω ότι είναι ένοχος ο πρωθυπουργός, αλλά λέω αυτό που είπε και ο Βούτσης για τους εμπλεκόμενους στη Novartis, ότι θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι αθώος».  

Για το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει η Αντωνοπούλου  

 «Όχι μόνο θα πρέπει να παραιτηθούν, αλλά και να φύγουν από την Ελλάδα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην περίπτωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου η οποία αποκαλύφθηκε ότι λαμβάνει επίδομα 1000 ευρώ ως επίδομα ενοικίου. Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας στο ΣΚΑΙ το θέμα εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου,  σημειώνοντας:

«Έχετε δει μεγαλύτερη ξεφτίλα; Έχουμε δύο εξαιρετικά πλούσιους ανθρώπους, που δηλώνουν περιουσία πάνω από 3 εκατομμύρια Ευρώ, και παίρνουν και δύο υπουργικούς μισθούς και ωστόσο λαμβάνει και επίδομα 1000. Η Αντωνοπούλου έκοψε από τον κόσμο το ΕΚΑΣ και θέλω να ρωτήσω τον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αισθάνεται βλάκας που πληρώνεις επίδομα για την Αντωνοπούλου ενώ εσένα σου έκοψε το ΕΚΑΣ;».

Για μήνυση Σαμαρά σε Βαξεβάνη

Για το δημοσίευμα του κ. Βαξεφάνη και την μήνυση που του κατέθεσε έπειτα ο πρώην υπουργός Αντώνης Σαμαράς ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «Για μένα σ’ αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει Βαξεβάνης, αλλά Τσίπρας. Προφανώς ο Τσίπρας κάτι φοβάται. Η Θάνου κάνει παρεμβάσεις, ο Βαξεβάνης προειδοποιήσεις, τι είναι τέλος πάντως αυτό που φοβάται ο Τσίπρας; Οι συμμορίες λειτουργούν έτσι, όχι οι κυβερνήσεις».