"Θα συνεχίζουμε τη μάχη για την ακύρωση αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας από τους τραπεζίτες και τα funds" δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, στο περιθώριο πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Στρατούλης, χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι η Λαϊκή Ενότητα κατάφερε –όπως είπε- "να ακυρώσει εκατοντάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μικρών καταστημάτων αγροτεμαχίων, χρεοκοπημένων λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων επαγγελματιών εμπόρων, μικρομεσαίων και αγροτών" και δεσμεύτηκε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. "Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα είμαστε νικητές, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την πολύ άσχημη εξέλιξη για το λαό μας" επισήμανε ο κ. Στρατούλης.

Στην εκδήλωση, με θέμα: "STOP στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας Διαγραφή λαϊκών χρεών", η συντονίστρια της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Σουλτανίδου, κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι "κάτω από την πίεση των δανειστών σκοπεύει να κάνει 130.000 πλειστηριασμούς την επόμενη τριετία", χαρακτήρισε αντισυνταγματικούς και παράνομους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται και στα συμβολαιογραφικά γραφεία, με στόχο - όπως ανέφερε - να τους ακυρώσει και πρόσθεσε: "Εμείς θα βρισκόμαστε και στις γειτονιές για να σταματήσουμε και τις εξώσεις, εάν φθάσουμε εκεί".

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Στο μεταξύ, ο κ. Στρατούλης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι "πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος, να αναζητηθούν οι ένοχοι αυτής της λεηλασίας του δημοσίου και να ζητήσει το δημόσιο αποζημίωση από τη Novartis, ώστε να καλυφθούν οι ζημιές στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία”.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι από την υπόθεση Novartis "βγαίνει μια ΝΔ σπαρασσόμενη και μια κυβέρνηση που επιδιώκει να το αξιοποιήσει για λόγους αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα" όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Λαϊκή Ενότητα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτό το "αντιμνημονιακό κενό". "Υπάρχει ένα κενό αντιμνημονιακής και προοδευτικής πολιτικής το οποίο προσπαθεί η Λαϊκή Ενότητα να το καλύψει, απευθυνόμενη σε όλες τις προοδευτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, ξεκινώντας συστηματικές επαφές, το επόμενο διάστημα, για τη συγκρότηση ενός μετώπου", κατέληξε ο κ. Στρατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ