«Άει στο διάολο», «Ο Κωνσταντινόπουλος, αυτή η βρώμα», «πω, ρε που…τη μου, πού έχω μπλέξει» είναι μόνο λίγα από τα «γαλλικά» που ακούμε κατά καιρούς στη Βουλή. Πότε τα νεύρα, πότε η ένταση, πότε τα ανοιχτά μικρόφωνα, και οι εθνοπατέρες μας γίνονται viral με τις… άσεμνες ατάκες τους, τις οποίες απλά ζητάνε να διαγραφούν από τα πρακτικά, από το Youtube όμως… δεν διαγράφονται.  

«Άει στο διάολο»

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου στη σημερινή συνεδρίαση για τη συζήτηση της Novartis έπεσε θύμα του ανοιχτού της μικροφώνου και ενώ στην αρχή θέλησε να μαζέψει την απρέπεια απέναντι στον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον οποίο διαολόστειλε, τελικά δεν τα κατάφερε. Το βίντεο με την ίδια να του λέει στο τέλος του διαλόγου τους «άει στο διάολο» τη διέψευσε.      

«Άει γ@μήσου!»

Είναι το πιο καυστικό από αυτά που ακούγονται κατά καιρούς στη Βουλή. Το ακούσαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αναπτυξιακού νόμου τον Ιούνιο του 2016 και έγινε της κακομοίρας. Η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη αρνήθηκε να δεχτεί έναν εκ των τριών προτεινόμενων φορέων της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι. «Στο πηγάδι κατουρήσαμε εμείς και δεν θέλετε να δεχτείτε αυτούς που προτείναμε;» αναρωτήθηκε φωναχτά ο Ηλίας Παναγιώταρος. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ούρλιαζε για «δημοκρατικούς φασίστες» προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Καρακώστας της Χρυσής Αυγής και εισηγητής είναι αυτός που χρεώνεται και την επίμαχη ατάκα.  

«Σιγά, ρε που…τη μου»

Τον Οκτώβριο του 2016 ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε αιφνιδιαστικά τον λόγο και έκανε λόγο για παρακράτος ανομίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Την ώρα που ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντούσε στον πρόεδρο της ΝΔ, κι ενώ ακούγονταν φωνές και από άλλους βουλευτές οι οποίοι αποδοκίμαζαν αυτά που έλεγε, ακούγεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς να λέει σε έναν από αυτούς: «Σιγά, ρε π…η μου», χωρίς φυσικά να έχει αντιληφθεί ότι ακούγεται η φωνή του από το διπλανό μικρόφωνο.

«Είσαι κουρ...δοκεφτές»

Το νομοσχέδιο που αφορά στην ανώτατη εκπαίδευση και συζητήθηκε το 2017 είχε και απρόοπτα που δεν συνάδουν με το ήθος του κοινοβουλίου. Πρωταγωνιστές ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής του Ποταμιού, και ο Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που τον λόγο είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Παπαδόπουλος απευθύνθηκε στον Γρηγόρη Ψαριανό και του είπε «Μην παρεμβαίνεις, κουρ...δομηχανή». Ο κ. Ψαριανός δεν άφησε αναπάντητους τους χαρακτηρισμούς του συναδέλφου του και του είπε «είσαι κουρ...δοκεφτές».  

«Αυτή η βρώμα»

Ποιος να ξεχάσει την επική γκάφα του Γιάννη Μπαλάφα όταν το ανοιχτό του μικρόφωνο τον πρόδωσε. Ήταν το 2015  σε ψηφοφορία της Βουλής που ακούστηκε ολοκάθαρα να αποκαλεί τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο «αυτή η βρώμα». Ο Γ. Μπαλάφας προήδρευε συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την εκλογή προεδρείου. Όταν ψήφιζε ο Γιάννης Δριβελέγκας, σχολίασε «ο παλιός είναι αλλιώς». Όταν έφτασε στο όνομα του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, ακούστηκε να λέει: «Κωνσταντινόπουλος... αυτή η βρώμα... Οδυσσέας».    

«Πού έχω μπλέξει, ρε που…τη μου»

Τα ανοιχτά μικρόφωνα έφεραν για άλλη μια φορά σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος αποδεικνύεται ιδιαίτερα αθυρόστομος. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα έχουν κλείσει, ο κ. Βούτσης είπε: «Πού έχω μπλέξει, ρε π@@στη.Τι κ@@@γεροι είναι αυτοί, ρε μ@@@κα;». Πάντως, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι είχαν εξοργίσει τότε τον Πρόεδρο της Βουλής.