Καυστικός ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την ΠΓΔΜ.

Ο κ. Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ έγραψε στο Twitter: «Ο κ. δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. Π.χ. με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης επιχειρηματολόγησε ότι «κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια», συμπληρώνονας ότι το ζήτημα είναι τι κάνουμε και εμείς όχι μόνο οι άλλοι.

Ένα απόσπασμα των όσων είπε ο δήμαρχος: «Έχουμε το αεροδρόμιο "Μακεδονία", όλοι που κατεβαίνουν εδώ νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ότι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε, πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε. Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το "Μακεδονία" στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό, θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενες ήττες. Ακόμα και τον μακεδονικό χαλβά χάσαμε».