«Εγώ ενημέρωσα την πατρίδα για το σκάνδαλο της Novartis και τώρα βρίσκομαι κατηγορούμενος» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 FM και την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις» ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Όπως είπε, ο ίδιος ενημερώθηκε για την αμερικανική έρευνα επί του θέματος από δικηγορικό γραφείο της Ουάσιγκτον. «Εκεί οι μάρτυρες κατέθεσαν πως στην Ελλάδα είχαμε έναν πολιτικό που μας χάλαγε τη σούπα. Αυτός ο πολιτικός που τους χαλούσε τη σούπα είμαι εγώ. Το αμερικανικό γραφείο που έδινε τα στοιχεία ζήτησε να με συναντήσει για να εισφέρω στην έρευνα και έτσι γνωστοποίησα την υπόθεση» σημείωσε.

Ο κ. Σαλμάς τόνισε πως ο ίδιος έδωσε τα πορίσματα που είχε αθέμιτες πρακτικές και χρηματισμούς της Νοβάρτις και, αντί να τον ευγνωμονούν, τον κατηγορούν.

Ανέφερε πως επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη στο 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. «Από το 2010 και μετά η δαπάνη μειώνονταν. Άρα αυτή η περίοδος είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Εμείς παραδώσαμε 165 εκατομμύρια δαπάνη στον ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ την ανέβασε στα 230 εκατομμύρια» τόνισε.

Τέλος, διερωτήθηκε γιατί οι μάρτυρες δεν πάνε -με τα στοιχεία που λένε ότι έχουν- να καταθέσουν στο FBI να πάρουν και κάποια εκατομμύρια. «Οι μάρτυρες που συνεισφέρουν στην αμερικανική έρευνα θα μοιραστούν από 150 έως 250 εκατ., γιατί δεν πήγαν εκεί και πήγαν τζάμπα στην κ. Τουλουμπάκη και στον κ. Κοντονή;» κατέληξε.