Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της Novartis, για την οποία η κυβέρνηση υπέπεσε σε σοβαρά θεσμικά λάθη δείχνοντας πως επιθυμεί διακαώς και με κάθε τρόπο να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων, όπου ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων σχετικά με τις τρεις εναλλακτικές που υπάρχουν για την υπόθεση της Novartis:

1. Η πρώτη εναλλακτική είναι να πάει ο φάκελος με τη δικογραφία στην εξεταστική που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και ερευνά τα σκάνδαλα γύρω από την υγεία

2. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συσταθεί προανακριτική επιτροπή

3. Η τρίτη εναλλακτική είναι να επιστραφεί στη δικαιοσύνη ο φάκελος για να συνεχιστεί εκεί η έρευνα

Ο φάκελος με τη δικογραφία θα κρατηθεί σε ειδικό γραφείο στην αίθουσα 139 της Βουλής και πρόσβαση θα έχουν μόνο οι εμπλεκόμενοι και ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα. Δικαίωμα να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας έχουν μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η δικογραφία που διαβιβάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν κοινοβουλευτικά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, κατά την περίοδο 2006 μέχρι αρχές 2015.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας στα Παραπολιτικα 90,1 δήλωσε πως «η σπίλωση ανθρώπων είναι πολύ κακό πράγμα» με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis.

Διαβάστε επίσης: Πικραμμένος για Novartis: Ανησυχώ για τη λειτουργία των θεσμών