Τονίζοντας πως στη θητεία του δεν υπέγραψε ποτέ απόφαση για τιμολόγηση φαρμάκων, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δηλώνει έκπληκτος με την αναφορά του ονόματός του στην υπόθεση Novartis και υπογραμμίζει πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». 

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, αναφέρει πως, έχοντας διατελέσει υπουργός Υγείας από τον Ιούνιο 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013, «όπως είναι γνωστό και προκύπτει και από το Φ.Ε.Κ.(Αριθμός φύλλου 2105,9η Ιουλίου 2012,Τεύχος Β´),δεν ανήκε σε εμένα η αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και συνεπώς ο σχεδιασμός της φαρμακευτικής πολιτικής».

«Στη θητεία μου ουδεμία απόφαση υπέγραψα σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων για οποιαδήποτε εταιρεία και φυσικά ούτε και για την Novartis» συνεχίζει, υπογραμμίζοντας πως «ουδεμία σχέση είχα με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία».

«Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την αναφορά του ονόματός μου στη συγκεκριμένη δικογραφία, στην πολιτική μου διαδρομή υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον με διαφάνεια και ακεραιότητα» συνεχίζει, και κλείνει λέγοντας πως «δεν θα ανεχθώ, με κανένα τρόπο, την σπίλωση του ονόματός μου».