«Οι Έλληνες δεν πρόκειται να ανεχτούν την επικίνδυνη προσβολή των εθνικών συμβόλων σε έναν επιπόλαιο και με κομματική υστεροβουλία χειρισμό ενός ευαίσθητου εθνικού θέματος. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και οι παραλήπτες του επίσης. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» δήλωσε με αφορμή το συλλαλητήριο ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Ο βουλευτής Ηρακλείου βρέθηκε στη Νάξο, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στις Κυκλάδες.

Σημείωσε πως «είναι βέβαιο ότι μετά το χθεσινό συλλαλητήριο η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε τόσο καιρό, δηλαδή να λάβει σοβαρά υπόψη της την ελληνική κοινωνία και τα κόμματα».

Ο γραμματέας της ΝΔ, σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, των κλάδων τουρισμού, εστίασης, εμπόρων, ενοικιαζόμενων τροχοφόρων και του πρωτογενή τομέα με τη συμμετοχή του δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη και στελεχών της δημοτικής Αρχής, επισήμανε ότι οι προτεραιότητες του σχεδίου της ΝΔ είναι νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις, ανασυγκρότηση του κράτους και μείωση της φορολογίας που πρέπει όμως, όπως τόνισε, να ενθαρρύνει και τις επενδύσεις.

Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, η ΝΔ προτείνει: «Υπερ-αποσβέσεις για επενδύσεις κεφαλαίου μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο 10 ετών, από 5 που είναι σήμερα, φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία, επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα µε τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, ισχυρά φορολογικά κίνητρα σε όσους επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ακίνητη περιουσία στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ