Για «πολιτικό αυτισμό» κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρώτος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τα όσα δήλωσε στην συνέχεια.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες και φοιτητές, έκανε λόγο για την «απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές» επισημαίνοντας πως αυτοί «βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη. Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές».

Διαβάστε: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στην ΑΣΟΕΕ (pics)

Η δήλωση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τον κατηγορεί για «εμμονή» με το άσυλο που «έχει πάρει τη μορφή πολιτικού αυτισμού» ενώ ξεκινάει με την κατηγορηματική διαπίστωση πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ξαναπεράσει από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση γράφει «ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει, ούτε από την οδό Πατησίων, ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές», αναφέρει το υπουργείο και σε έντονο τόνο προσθέτει: «Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει...».