Ελλιπείς και ανεπαρκείς χαρακτηρίζει τις απαντήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο τομεάρχης της ΝΔ για τη Μεταναστευτική Πολιτική Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο θέμα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες γαι παράνομες επαναπροωθήσεις στην περιοχή του Έβρου. 

«Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων, στην περιοχή του Έβρου θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας, καθιστώντας την υπόλογη για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών συμβάσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής.

«Η χθεσινή απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είναι, σε καμία περίπτωση επαρκής και πολλές πτυχές του ζητήματος θα πρέπει να διασαφηνισθούν. Γι’ αυτόν, ακριβώς το λόγο, κατέθεσα, σήμερα, Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του θέματος» συνεχίζει.

Και τονίζει με νόημα πως «λίγη περισσότερη υπευθυνότητα, από αυτούς που όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, επινοούσαν, σε καθημερινή βάση, νέα θύματα μαζικών επαναπροωθήσεων, δε θα έβλαπτε».