Αρκετές αλλαγές προβλέπει το σχέδιο που κατατέθηκε για το Καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο θα βρεθεί, το απόγευμα της Τετάρτης, στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει ασυμβίβαστο για τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής που θα εκλεγεί από το ιδρυτικό συνέδριο και την ανάληψη κρατικών θέσεων ευθύνης, τον θεσμό των εσωτερικών δημοψηφισμάτων για σημαντικά ζητήματα, καθώς και διατάξεις για τον τρόπο συγκρότησης των νομαρχιακών, περιφερειακών και καθοδηγητικών οργάνων του νέου φορέα.

Στο πρώτο Συνέδριο, με δεδομένο το Οργανωτικό Σχέδιο Μετάβασης, σύμφωνα με το σχέδιο καταστατικού, ακολουθείται το μικτό σύστημα εκλογής και ανάδειξης της ΚΠΕ. Πρόταση που κατατέθηκε κάνει λόγο για : 251 άτομα, εκ των οποίων 126 θα εκλεγούν στο Συνέδριο και 125 θα προέρχονται από τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν στον φορέα, με επιπλέον συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και των βουλευτών-ευρωβουλευτών που απαρτίζουν τον δεύτερο οργανωτικό άξονα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει πρόταση που κατατέθηκε για όρια συνεχόμενων θητειών, σε βουλευτές, ευρωβουλευτές και αιρετούς Δημάρχους Περιφερειάρχες.

Αναλυτικά το Σχέδιο Καταστατικού:

Το καταστατικό του νέου φορέα δεν πρέπει απλώς να συμπυκνώνει την συνολική μας ιστορία και εμπειρία, αλλά να αποτυπώνει με σαφήνεια τις επιλογές μας για τη δημιουργία ενός νέου φορέα, σύγχρονου, δημοκρατικού και πρωτοποριακού στη λειτουργία του. 

Το καταστατικό του Νέου Ενιαίου Φορέα οφείλει να είναι ένα καινοτόμο καταστατικό που να αντανακλά ένα σύγχρονο κόμμα.

Να διασφαλίζει μια αναγεννημένη πολιτική δομή και οργάνωση.

Με βαθιά αλλαγή στις κατεστημένες λογικές, με νέα αντίληψη στις σχέσεις του με τους πολίτες.

Με ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις, με δημοκρατικές διαδικασίες, με αυτόνομη λειτουργία από το κράτος, με ουσιαστική ανανέωση.

Τα σύγχρονα πολιτικά κόμματα, ιδίως στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, είναι πολυσυλλεκτικά, όχι μονολιθικά. Είναι φυσικό, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, να εκφράζονται και να συντίθενται διαφορετικές απόψεις και αποχρώσεις. Ο πλουραλισμός είναι ένδειξη υγείας και δημοκρατίας.

Για αυτό χρειαζόμαστε όχι απλά ένα νέο ενιαίο και ανοικτό κόμμα, αλλά ένα ζωντανό κόμμα. Και τέτοιο, είναι το κόμμα των μελών του. Αυτό που έχει ζωντανές οργανώσεις βάσης και συλλογικότητες μελών που συναποφασίζουν. Χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις να ξεκινούν από αυτές, από τα κάτω, και στη συνέχεια να γίνονται αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας και συγκεκριμενοποίησης από την ηγεσία. Ο καθένας που εμπλέκεται στην πολιτική πρέπει να αισθάνεται ότι είναι μέτοχος σε μια κοινή προσπάθεια για την επίτευξη κοινών αξιών και όχι απλά χειροκροτητής ή οπαδός. Και θα πρέπει να εντάξουμε και τις νέες τεχνολογίες στη λειτουργία του κόμματος, στη συμμετοχική διαδικασία και στη λήψη των αποφάσεων. Διότι ένα σύγχρονο δημοκρατικό πολιτικό κόμμα οφείλει να ενισχύσει την ηλεκτρονική δημοκρατία στον τρόπο λειτουργίας του αλλά και στον μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο καταστατικό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου κόμματος με καινοτόμες ρυθμίσεις, που θα ενισχύει τις συλλογικές διαδικασίες και τη διαφάνεια. Ένα μοντέλο οργάνωσης που θα οδηγεί σε ένα σύγχρονο, ανοιχτό συμμετοχικό κόμμα, που θα λαμβάνει υπόψη τους πολίτες και τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν και πρωτοστατούν στο εγχείρημα συγκρότησης ενός ισχυρού προοδευτικού φορέα.

Προκειμένου να διατυπώσουμε την πρότασή μας λαμβάνουμε υπόψη μας τα ακόλουθα:

– τις πολιτικές παραδόσεις της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης,

– την ιστορία της συγκρότησης και εξέλιξης των κομμάτων στη διάρκεια της μεταπολίτευσης,

– το σημερινό κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο και την πολιτική συγκυρία,

– το υπό διαμόρφωση ιδεολογικό πλαίσιο του νέου πολιτικού φορέα, τις σχέσεις εκπροσώπησης που επιδιώκει να έχει με την κοινωνία,

– την υπάρχουσα οργανωτική δομή των κομμάτων και κινήσεων που συγκροτούν τον φορέα, καθώς και την πρόσφατη εμπειρία από τη λειτουργία τους,

– τη δυναμική που δημιούργησε η προσέλευση 212.000 πολιτών στη διαδικασία εκλογής επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα και το ότι 96.954 εξ αυτών δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να είναι ιδρυτικά μέλη του πολιτικού φορέα,

– την ανθρωπογεωγραφία των μελών του και των εν δυνάμει ψηφοφόρων του,

– την ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και μεθόδων ενημέρωσης των πολιτών και πολιτικής επικοινωνίας, – τη θέση που επιδιώκει να καταλάβει στο πολιτικό φάσμα, τις σχέσεις του με τα λοιπά ελληνικά πολιτικά κόμματα, αλλά και με τα ευρωπαϊκά κόμματα,

– την εμπειρία που υπάρχει από την οργάνωση και τη λειτουργία των δημοκρατικών, προοδευτικών και ειδικότερα των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Με βάση τα παραπάνω οφείλουμε να επιδιώξουμε τη συγκρότηση ενός πολιτικού φορέα, ο οποίος:

– να είναι μαζικός και πολυσυλλεκτικός,

– να επιδιώκει την αντιπροσώπευση κοινωνικών ομάδων, αλλά κυρίως την ενσωμάτωσή τους και ταυτόχρονα να διαμορφώσει και να εκπροσωπήσει μια νέα κοινωνική συμμαχία μεταξύ των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, της μεσαίας τάξης και της υγιούς επιχειρηματικότητας,

– να καταγράφει τα μέλη του σε μητρώο μελών, αλλά να επιδιώκει και την περαιτέρω ανάπτυξη των φίλων,

– να έχει οργανωτικούς άξονες, με διακριτή επικοινωνία με την κοινωνία, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την πολλαπλότητα των σχέσεων επικοινωνίας και εκπροσώπησης των πολιτών.

Φυσικά ο Νέος Ενιαίος Φορέας θα έχει και τα αναγκαία εσωτερικά όργανα και υπηρεσίες διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης.

Ο Νέος Πολιτικός Φορέας θα πρέπει να καλύψει όλο το ιδεολογικό φάσμα ενός προοδευτικού δημοκρατικού κόμματος: τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, την σοσιαλδημοκρατία, την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, την πολιτική οικολογία και το προοδευτικό μεταρρυθμιστικό κέντρο.

Εύλογη συνέπεια του ευρέος ιδεολογικού φάσματος και του τρόπου συγκρότησης του Νέου Ενιαίου Φορέα είναι η ανάγκη αναγνώρισης τάσεων και ρευμάτων ιδεών, οι οποίες θα απεικονίζουν την ιδιαίτερη ιδεολογικοπολιτική αντίληψη ή/και την ιστορική πολιτική καταγωγή των μελών τους.

Η θεσμική αναγνώριση τάσεων/ρευμάτων ιδεών προϋποθέτει τη συνειδητή πολιτική επιλογή πλουραλιστικής κουλτούρας και «συγκατοίκησης» συγγενών αλλά διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων, καθώς και κοινωνικών ομάδων.

Σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του πολιτικού εγχειρήματος είναι το Οργανωτικό Σχέδιο Μετάβασης. Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, λόγω της ύπαρξης πολιτικών κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων και των πολιτών οι οποίοι δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν ως μέλη του Νέου Πολιτικού Φορέα.

Το Οργανωτικό Σχέδιο Μετάβασης είναι ουσιαστικά ένας οδικός χάρτης μετάβασης από τη σημερινή «πολυκομματική» μορφή οργάνωσης και λειτουργίας, μέσω ενός μεταβατικού «μικτού συστήματος», στο πλήρως ενιαίο και ομογενοποιημένο κόμμα.

Τα ορόσημα του Οργανωτικού Σχεδίου Μετάβασης είναι τα ακόλουθα:

• Το πρώτο ιδρυτικό Συνέδριο (τον Μάρτιο του 2018) και η πρώτη συγκρότηση των οργανωτικών αξόνων του Νέου Φορέα

• Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τα κόμματα που συμμετέχουν στον φορέα δεν κατεβαίνουν αυτόνομα με δικούς τους συνδυασμούς στις βουλευτικές αλλά υπό το νέο φορέα.

• Το δεύτερο Συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρώσει οριστικά την συγκρότηση όλων των οργανωτικών αξόνων του Νέου Ενιαίου Φορέα. Ειδικά για το δεύτερο Συνέδριο, αυτό προτείνεται να διεξαχθεί μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη σύνοδος της κοινοβουλευτικής περιόδου μετά τις βουλευτικές εκλογές (μπορεί να προβλεφθεί εξαίρεση στην περίπτωση που η πρώτη σύνοδος διαρκέσει λιγότερο από έξι μήνες, οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προτείνεται να γίνει μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη σύνοδος).

Στο Καταστατικό του Φορέα είναι απαραίτητο να προβλέπονται ρυθμίσεις, οι οποίες:

– θα προωθούν την ισότητα των φύλων και ιδιαίτερα τη συμμετοχή των γυναικών στα όργανα,

– θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των μελών, και ιδίως το δικαίωμα στην πληροφόρηση και στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τις βασικές πολιτικές επιλογές και την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων και περιφερειαρχών,

– θα δίνουν ουσιαστικά πολιτικά κίνητρα ενεργοποίησης μη κομματικών στελεχών από την κοινωνία των πολιτών,

– θα προβλέπουν τα αναγκαία ασυμβίβαστα και δικλείδες ασφαλείας που θα οδηγούν στην ανανέωση της στελέχωσης των οργάνων.

Προτείνεται ένα καινοτόμο πρότυπο οργάνωσης του Νέου Ενιαίου Φορέα, που θα στηρίζεται στους ακόλουθους τέσσερις Οργανωτικούς Άξονες:

• Πρώτος Άξονας: η παραδοσιακή οργάνωση (Τοπικές, Νομαρχιακές και Περιφερειακές Οργανώσεις κ.ά.). Ο Άξονας αυτός επικοινωνεί με τους πολίτες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω των τοπικών και των περιφερειακών οργανώσεων, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τα προβλήματα κάθε τόπου και με τα τοπικά κινήματα και τις τοπικές κοινωνικές οργανώσεις.

• Δεύτερος Άξονας: η Κοινοβουλευτική Ομάδα στην Ελληνική Βουλή και την Ευρωβουλή. Ο Άξονας αυτός απευθύνεται στους πολίτες ως ψηφοφόρους και επιχειρεί να εκφράσει τα κοινά συμφέροντα, τις προσδοκίες και τις επιδιώξεις των πολιτών, όπως αυτά συντίθενται στο πολιτικό του πρόγραμμα.

• Τρίτος Άξονας: οι Τομείς Πολιτικής, Δίκτυα Πολιτών, Πολιτικά Ινστιτούτα, Πολιτικά Εργαστήρια κ.ά. για την υποστήριξη του πολιτικού φορέα στη διαμόρφωση της στρατηγικής του και των προγραμματικών επιλογών του στους βασικούς τομείς δημόσιας πολιτικής και του κυβερνητικού προγράμματός. Η κεντρική επιτελική δομή θα πρέπει να διασφαλίζει και διαύλους επικοινωνίας με τα οργανωμένα μέλη και τους φίλους του κόμματος, τις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και τις κοινωνικές οργανώσεις, καθώς και με την επιστημονική κοινότητα.

• Τέταρτος Άξονας: ένα σύγχρονο ψηφιακό κόμμα, ένα e-κόμμα. Ο Άξονας αυτός εισάγει διαδικασίες ηλεκτρονικής Δημοκρατίας, Διαβούλευσης, Διαλόγου, Δημοψηφισμάτων και Ψηφοφοριών. Διασφαλίζει την ηλεκτρονική επικοινωνία των κεντρικών, των περιφερειακών και των τοπικών οργάνων του πολιτικού φορέα μεταξύ τους και με τα μέλη και τους φίλους και την αμφίδρομη διαδικτυακή επικοινωνία της ηγεσίας του με τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες. Με την οριζόντια διασύνδεση διευρύνεται η δημοκρατία, αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζεται η διαφάνεια εξισορροπώντας με την κάθετη πυραμιδική δομή.

ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Συνοπτική διατύπωση Αρχών, Αξιών και Επιδιώξεων.

Πρόταση προς συζήτηση:

Στο προοίμιο θα πρέπει να αναφέρονται οι αξίες μας, οι οποίες είναι:
H δημοκρατία, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, η αξιοκρατία, η διαφάνεια, το κοινωνικό κράτος, η προστασία των κοινωνικών αγαθών, η διαγενεακή δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, ο σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός, η προστασία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ατόμων, ο σεβασμός και η προστασία των μειονοτήτων, ο σεβασμός και η προστασία της διαφορετικότητας και της ανοιχτής κοινωνίας, η προστασία κάθε πνευματικής δραστηριότητας και των πολιτιστικών αγαθών, η ελεύθερη ανάπτυξη των τεχνών, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, η προστασία της εργασίας, η προστασία της ιδιοκτησίας, η ελεύθερη άσκηση επιχειρηματικής-οικονομικής δραστηριότητας στο πλαίσιο κανόνων, η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού ως στοιχείο εξασφάλισης ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, η προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή και η ψηφιακή δημοκρατία.

Ιδεολογική ταυτότητα: Όλες οι παραπάνω αρχές και αξίες προέρχονται από την παράδοση των προοδευτικών, σοσιαλιστικών, εργατικών κομμάτων της Ευρώπης και της ανανεωτικής αριστεράς, που τοποθετούν το νέο φορέα ιδεολογικά στον χώρο της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που διευρύνει συνεχώς αυτές τις αξίες και τις μπολιάζει στις ανάγκες μιας σύγχρονης, δυναμικής και δίκαιης κοινωνίας πολιτών, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της εξέλιξης των επιστημών και της τεχνολογίας.

ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διατύπωση Αρχών Δημοκρατικής Λειτουργίας του Νέου Πολιτικού Φορέα στη βάση της προϋπάρχουσας εμπειρίας: της Συνεννόησης, του Σεβασμού, της Συλλογικότητας, της Ανοιχτής Δημοκρατικής Συμμετοχικής Διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργίας, της Αρχής της Συναίνεσης και της Σύνθεσης Απόψεων.

Ο Νέος Ενιαίος Φορέας λειτουργεί με ανοικτές δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης και της δράσης του. Με την έκφραση της βούλησης και την ουσιαστική συμμετοχή των μελών του μέσω διαρκούς διαβούλευσης στα όργανα και τις διαδικασίες του, αξιοποιώντας θεσμούς άμεσης και έμμεσης δημοκρατίας και τις νέες τεχνολογίες. Η λογοδοσία, η αξιολόγηση και η διαφάνεια ισχύουν για όλα τα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργίας του. Ενισχύει σε όλα τα επίπεδα τη συμμετοχή των γυναικών και των νέων. Στη διαμόρφωση των πολιτικών του αποφάσεων φροντίζει για τη δυνατότητα συμμετοχής και ανένταχτων ενεργών προοδευτικών πολιτών και ειδικών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο Νέος Ενιαίος Φορέας είναι συλλογικός, συμμετοχικός και δημοκρατικός. Ο Νέος Ενιαίος Φορέας είναι κόμμα των μελών του. Η ισοτιμία, η πληροφόρηση στη διαμόρφωση των αποφάσεων, ο έλεγχος στα όργανα και τα στελέχη είναι κατοχυρωμένα στη λειτουργία του. Ο Νέος Ενιαίος Φορέας λειτουργεί συλλογικά. Η λήψη των αποφάσεων στηρίζεται στην αρχή της πλειοψηφίας, ενώ πριν από κάθε ψηφοφορία καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίζεται η σύνθεση των απόψεων και η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Ο Νέος Ενιαίος Φορέας είναι κόμμα πολιτικών αρχών. Διασφαλίζει τη διαρκή και μεθοδική τήρηση των αρχών από όλον τον κομματικό μηχανισμό, από το απλό μέλος μέχρι τον/την Πρόεδρο.

Στο εσωτερικό του Νέου Ενιαίου Φορέα κατοχυρώνεται πλήρως η εσωκομματική δημοκρατία, η ελευθερία στις ιδεολογικές αναζητήσεις, στην έκφραση, στον διάλογο, στην αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων και το δικαίωμα υποβολής και δημοσιοποίησης ατομικών και συλλογικών προτάσεων. Δίνονται κίνητρα ουσιαστικής συμμετοχής στα μέλη και τους φίλους, οι οποίοι καθίστανται συνδιαμορφωτές των θέσεων του φορέα.

Στο πλαίσιο του Νέου Ενιαίου Φορέα είναι δυνατή η ύπαρξη τάσεων/ρευμάτων ιδεών. Τα μέλη του κόμματος έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται απόψεις και προτάσεις τις οποίες να προβάλλουν συλλογικά εντός και εκτός του κόμματος. Η δημοσιοποίηση των απόψεων αυτών συλλογικά οφείλει να γίνεται με τη διευκρίνιση ότι δεν αποτελεί την επίσημη θέση του κόμματος. Οι τάσεις και τα ρεύματα ιδεών εντός του κόμματος δεν έχουν οργανωτική δομή και διοίκηση ως μικρογραφία κόμματος.

Τα μέλη του Νέου Ενιαίου Φορέα που συμμετέχουν σε τάσεις και ρεύματα ιδεών αποτελούν μέρος του κόμματος, εφαρμόζουν τους κανόνες λειτουργίας του, χρησιμοποιούν τους θεσμούς και τους μηχανισμούς του για τη διακίνηση των ιδεών που υποστηρίζουν και εργάζονται με το σύνολο της συλλογικότητας και ανάλογα με τον καταμερισμό εργασιών στη λειτουργία και δράση του κόμματος.

Στο πλαίσιο του Οργανωτικού Σχεδίου Μετάβασης, τα κόμματα που συμμετέχουν στον φορέα δεν κατεβαίνουν αυτόνομα με δικούς τους συνδυασμούς στις βουλευτικές εκλογές αλλά συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του νέου φορέα.

Για να πετύχει η ενιαιοποίηση και ομογενοποίηση του Νέου Φορέα είναι αναγκαίο τα όργανα να έχουν από την αρχή αποφασιστικές αρμοδιότητες και ο οδικός χάρτης του Οργανωτικού Σχεδίου Μετάβασης να προβλέπει τις ενοποιητικές διαδικασίες, καθώς και με ρητά βήματα τη σταδιακή μεταφορά της εσωκομματικής πολιτικής εξουσίας από τα συλλογικά υποκείμενα, που αποτελούν τις συνιστώσες πολιτικές δυνάμεις, στο Νέο Φορέα. Από το πρώτο έως το δεύτερο συνέδριο, δεδομένου του Οργανωτικού Σχεδίου Μετάβασης, και της ταυτόχρονης λειτουργίας και των κομμάτων και κινήσεων που συμμετέχουν στο νέο φορέα, απαιτούνται μεταβατικές διατάξεις που θα διευκολύνουν την αποτελεσματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται, κατά τη χρονική διάρκεια του Οργανωτικού Σχεδίου Μετάβασης, για τη λήψη αποφάσεων στα όργανα να απαιτείται απλή πλειοψηφία μελών και απλή πλειοψηφία κομμάτων/κινήσεων που συμμετέχουν στον φορέα. Μετά το τέλος του Οργανωτικού Σχεδίου Μετάβασης στον πλήρως ενιαίο φορέα, υπάρχουν τάσεις ή/και ρεύματα ιδεών (χωρίς πρόβλεψη «ειδικών» πλειοψηφιών). Είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί ότι όποια μορφή και έκταση κι αν πάρει η αναγνώριση των τάσεων στο φορέα θα πρέπει να προηγηθεί η ουσιαστική τους αναγνώριση. Σε κάθε περίπτωση όμως η θεσμική αναγνώριση των τάσεων μετά το τέλος του Οργανωτικού Σχεδίου Μετάβασης δεν πρέπει να ξεπερνά το επίπεδο της διακριτής και οργανωμένης διακίνησης ιδεών και απόψεων.

ΈΔΡΑ, ΤΙΤΛΟΣ, ΕΜΒΛΗΜΑ

Θα αποφασιστούν από το Συνέδριο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Ο Φορέας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Οι ευρωβουλευτές του συμμετέχουν στις δομές και τις λειτουργίες της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Μέλη και φίλοι του Νέου Ενιαίου Φορέα μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ε.Ε και αλλοδαποί που κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, που συμφωνούν και αποδέχονται τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, το πρόγραμμα και το παρόν καταστατικό.

Διαδικασία εγγραφής μελών

Η εγγραφή του μέλους γίνεται με αίτηση του στην οργάνωση που επιθυμεί να ενταχθεί ή στην έδρα του φορέα ή μέσω της ιστοσελίδας στο ηλεκτρονικό μητρώο μελών και εντάσσονται στην Οργάνωση της περιοχής τους. Αποκτούν αυτομάτως αριθμό ηλεκτρονικού μητρώου και εκδίδεται κάρτα μέλους.

Επισήμανση: Να υπάρξει αξιόπιστο μητρών μελών και φίλων.

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις του μέλους

Τα μέλη έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την ιδιότητα τους και πιο συγκεκριμένα αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε όλα τα όργανα και τις επιτροπές του φορέα, στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψήφιων βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημάρχων και περιφερειαρχών, να προτείνουν και να ψηφίζουν στα δημοψηφίσματα, να συμμετέχουν στα δίκτυα πολιτών και τα θεματικά πολιτικά εργαστήρια.

Τα μέλη έχουν το δικαίωμα: α) να πληροφορούνται για την διαδικασία λήψης μιας απόφασης, β) να σχολιάζουν τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις, γ) να συμμετέχουν εξ αποστάσεως σε συνεδριάσεις σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης του νέου φορέα και στη λήψη αποφάσεων στο ανάλογο επίπεδο δ) να συμμετέχουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μετά από απόφαση του αντίστοιχού οργάνου.

Τα μέλη του Νέου Ενιαίου Φορέα δραστηριοποιούνται για την πραγματοποίηση των αποφάσεων του, προβάλλουν τις θέσεις και το πρόγραμμα, υπερασπίζονται τη δημοκρατική λειτουργία του και την εφαρμογή των καταστατικών και πολιτικών του αρχών.

Θέμα προς συζήτηση: Ορίζεται ετήσια συνδρομή; Τι ύψους;

Η ιδιότητα του φίλου

Οι φίλοι, συμμετέχουν στο φορέα στο πλαίσιο του «ανοίγματός» του στην κοινωνία. Μπορούν να συμμετέχουν σε θεματικές επιτροπές ή τομείς ειδικών ενδιαφερόντων, π.χ. στους Τομείς Πολιτικής.
Θέμα προς συζήτηση: Πώς νοείται η ιδιότητα του φίλου; Τίθενται κάποιες προϋποθέσεις για την απόκτησή της, όπως π.χ. η συμμετοχή του φίλου σε ένα τουλάχιστον Δίκτυο Πολιτών ή Θεματικό Πολιτικό Εργαστήριο ή η αποδοχή των αρχών, των αξιών και των πολιτικών επιδιώξεων του φορέα, κ.ά. Ποια είναι τα δικαιώματα των φίλων; Έχουν, το δικαίωμα του εκλέγειν;

Πρόταση προς συζήτηση:

Δημιουργείται ειδικό μητρώο φίλων και οι εγγεγραμμένοι σε αυτό αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα (συμβουλευτικά) δημοψηφίσματα και σε όλες τις εκδηλώσεις του φορέα και δικαίωμα ψήφου στην εκλογή προέδρου. Έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους, να συμμετέχουν στους τομείς πολιτικής και σε όλα τα φόρουμ του φορέα.

Οι φίλοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν πέρα από την εκλογή Προέδρου και σε όλες τις εσωτερικές διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται προεπιλογή με κάλπη των πολιτικών στελεχών που πρόκειται να εκτεθούν ως υποψήφιοι εκπρόσωποι του φορέα και των παρατάξεών του σε οποιοδήποτε πολιτικό θεσμό σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Όχι όμως στις εκλογές κομματικών οργάνων σε εθνικό, περιφερειακό, νομαρχιακό και τοπικό επίπεδο. Δεν ψηφίζουν για όργανα και συνέδρους.

Απώλεια Ιδιότητα μέλους και διεκδίκηση επανεγγραφής

Θέμα προς συζήτηση: Η ιδιότητα του μέλους λήγει με τη ρητή αποχώρησή του από τον Φορέα ή με τη μη καταβολή της της οικονομικής υποχρέωσης ή με τη μη τήρηση των βασικών καταστατικών υποχρεώσεων. Υπάρχει δυνατότητα διεκδίκησης επανεγγραφής, με εξαίρεση την άρση της ιδιότητας του μέλους για σοβαρούς πειθαρχικούς ή ηθικούς λόγους.

Δεοντολογικά Ζητήματα – Κυρώσεις

Για τα ζητήματα αυτά την ευθύνη έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία καταθέτει Κανονισμό Δεοντολογίας προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτό ισχύει και για το μεταβατικό στάδιο, λαμβάνοντας υπόψη το Οργανωτικό Σχέδιο Μετάβασης και με την προϋπόθεση ειδικών ρυθμίσεων που προτείνονται στον Κανονισμό Δεοντολογίας και οι οποίες λαμβάνουν υπόψη ότι συμμετέχουν κόμματα και κινήσεις με τα μέλη να έχουν το καθεστώς διπλής ένταξης.
Μεταβατικά. Μέχρι το δεύτερο Συνέδριο θα ισχύει καθεστώς διπλής ένταξης για τα μέλη των συνιστώντων κομμάτων. Θα είναι ταυτόχρονα μέλη του Νέου Ενιαίου Φορέα και του κόμματος ή της κίνησης στην οποία ήδη ανήκουν.

Ασυμβίβαστα

Η πλήρης διάκριση κόμματος και κράτους πρέπει να διέπει την συγκρότηση όλων των κομματικών οργάνων και τις αντίστοιχες πρακτικές και νοοτροπίες.

Προς συζήτηση τα ασυμβίβαστα, ειδικότερα ως προς:

– τη συμμετοχή και ενεργοποίηση υπέρ άλλου κόμματος (μπορεί να επεκταθεί και σε επίπεδο παρατάξεων για εκλογικές αναμετρήσεις σε επίπεδο/περιοχές/χώρους στις οποίες ο φορέας έχει προσδώσει ιδιαίτερο πολιτικό περιεχόμενο),

– την αποδοχή δημόσιου αξιώματος μέσω του οποίου ασκείται κυβερνητική πολιτική ή διοίκηση. Να ισχύει μόνο για τα δημόσια αξιώματα (και αυτοδιοικητικά) στα οποία υφίσταται σχέση «εργασίας» με μισθό ή αποζημίωση;

– τη δυνατότητα Γραμματέα των Νομαρχιακών ή Περιφερειακών Επιτροπών να είναι βουλευτής και να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές,

– τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με εκείνη του βουλευτή ή ευρωβουλευτή καθώς και τη μη δυνατότητα του Γραμματέα να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής,

– την ιδιότητα του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του φορέα με (ή με υποψηφιότητα για) οποιοδήποτε άλλο δημόσιο αξίωμα,

– την ιδιότητα μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με την λήψη κυβερνητικής ή λήψη θέσης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Να ισχύει μόνο για τα δημόσια αξιώματα (και αυτοδιοικητικά) στα οποία υφίσταται σχέση «εργασίας» με μισθό ή αποζημίωση;
– την ιδιότητα μελών της Πολιτικής Γραμματείας με άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων,

– την ταυτόχρονη διατήρηση δύο αιρετών θέσεων, στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

– την παραίτηση του βουλευτή που καταλαμβάνει αιρετό αξίωμα στην αυτοδιοίκηση από την βουλευτική του ιδιότητα,

– τη συμμετοχή στα κομματικά όργανα, κεντρικά περιφερειακά και τοπικά, όσων αναλαμβάνουν κρατικές θέσεις με εκτελεστική εξουσία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Προς συζήτηση: Στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα συγκροτούνται Τοπικές Οργανώσεις και Δίκτυα μελών και φίλων ανά Δήμο και ανά Δημοτικό Διαμέρισμα στις μεγάλες πόλεις καθώς και στο εξωτερικό.
Τα μέλη των Τ.Ο εκλέγουν κάθε 18 μήνες/2 χρόνια Συντονιστική Γραμματεία με αριθμό μελών που εξαρτάται από το δυναμικό τους και Συντονιστή. Η ανάδειξη της Συντονιστικής Γραμματείας πραγματοποιείται με μυστική ψηφοφορία.

Πρόταση προς συζήτηση: Να προβλέπονται τακτικές (ανοιχτές) γενικές συνελεύσεις με συγκεκριμένη γενική πολιτική ή ειδική θεματολογία. Αυτή θα προκύπτει είτε από τις ανάγκες που αντιλαμβάνεται η κάθε οργάνωση ή από κάποιον «οριζόντιο» Τομέα που θα έχει την ευθύνη για την πολιτική ενεργοποίηση/δράση των οργανώσεων. Αυτή η ευθύνη προτείνεται να μην είναι απλά οργανωτική αλλά και πολιτική. Και να στηρίζεται στην αξιοποίηση (εμβάθυνση, διαβούλευση, διάχυση, κ.λπ.) της δραστηριότητας όλων των επιμέρους Τομέων και Δικτύων.

Πως θα υλοποιείται η συνεργασία ή η επαφή με διάφορες κατηγορίες μονοθεματικών οργανώσεων και ενώσεων πολιτών; Πρόταση προς συζήτηση: Η αποστροφή των πολιτών από τα κοινά έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην επαφή των οργανωμένων κομματικών δομών με τους ενεργούς πολίτες. Η συγκρότηση μονοθεματικών οργανώσεων (σε επίπεδο Νομού ή Δήμου), που όμως δεν θα συνδέονται οργανικά με αντίστοιχες επαγγελματικές ή συνδικαλιστικές δομές, μπορεί να αποτελέσει έναν δίαυλο. Αυτές οι οργανώσεις θα πρέπει να είναι κυρίως εξωστρεφείς και να μην υποκαθιστούν τους τομείς πολιτικής/εργαστήρια. Αυτές θα συγκροτούνται μετά από πρωτοβουλία αυτό-οργάνωσης και αποδοχή της πρωτοβουλίας από τη νομαρχιακή ή την περιφερειακή οργάνωση, με συντονιστή/συντονιστική μέλη του φορέα. Για την απλή συμμετοχή «τρίτων» σε αυτές δεν θα απαιτείται η απόκτηση της ιδιότητας του μέλους. Θα λειτουργούν ως οργανώσεις σκέψης/προβληματισμού για το θέμα ενδιαφέροντος τους (π.χ. περιβάλλον, μετανάστευση, καταπολέμηση των εξαρτήσεων, κοινωνική συνοχή, κ.λπ.). Όπως και ως «βραχίονας» για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων-πρωτοβουλιών (π.χ. αιμοδοσία, αναδασώσεις, καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, εκδηλώσεις ενημέρωσης, κ.λπ.)

Θέμα προς συζήτηση: Μεταβατικές διατάξεις για την περίοδο μεταξύ πρώτου και δεύτερο Συνεδρίου. Γίνεται συνέλευση των αντιπροσώπων και αναδεικνύεται η πρώτη Συντονιστική Γραμματεία και ο Συντονιστής.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας. Προς συζήτηση: Η Νομαρχιακή Οργάνωση κάθε 18 μήνες/2 χρόνια εκλέγει Νομαρχιακή Επιτροπή από Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων αντιπροσώπων ή εναλλακτικά όλων των μελών από τις Οργανώσεις του Νομού. Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγει Γραμματεία και Γραμματέα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ευθύνεται για την υλοποίηση των αποφάσεων της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης, παρακολουθεί και συντονίζει τη δράση των Οργανώσεων της επιρροής της, αποτελεί μοχλό περεταίρω διαβούλευσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του φορέα και του διαλόγου σε θέσεις και απόψεις, που λαμβάνει χώρα κατά τη λειτουργία και δράση του φορέα. Εξειδικεύει τις αποφάσεις της ΚΠΕ στο χώρο της.

Συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον μία φορά στους δύο μήνες, με ευθύνη της Γραμματείας της ή όταν το ζητήσει το 25% των μελών της.
Προς συζήτηση: Στην μεταβατική περίοδο μεταξύ 1ου και 2ου Συνεδρίου συνέρχεται η Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων αντιπροσώπων και αναδεικνύεται με αναλογική συμμετοχή των φορέων η Γραμματεία.

Πρόταση προς συζήτηση: Για να εντάξουμε τις εκφράσεις της κοινωνίας στις δράσεις και λειτουργίες του πολιτικού φορέα, προτείνεται σε επίπεδο Δήμου ή και Νομού να συγκροτείται Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν: η Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης ή το αντίστοιχο όργανο σε επίπεδο Νομού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή ο υποψήφιος για Δήμαρχος της παράταξης αν είναι στην αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της παράταξής στο Εργατικό Κέντρο, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, στο παράρτημα του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου κ.ο.κ.

Η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων να γίνεται σε επίπεδο Νομού ή Δήμου;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας.

Προς συζήτηση: Συγκροτούνται από τους Γραμματείς και τις Γραμματείες των Νομαρχιακών Επιτροπών. Αναδεικνύουν Περιφερειακό Συντονιστή και Περιφερειακή Γραμματεία. Έργο τους είναι η συνεργασία και η δικτύωση με τους τοπικούς φορείς, το επιστημονικό δυναμικό και την κοινωνία των πολιτών για την παρακολούθηση και τον προγραμματισμό του έργου κάθε Περιφέρειας, η καταγραφή οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων της Περιφέρειας, η διαμόρφωση και κατάθεση προτάσεων προς επίλυσή τους και η ενημέρωση του κόμματος. Όλα τα περιφερειακά όργανα να αναδεικνύονται μετά το Συνέδριο σύμφωνα με τη δομή που θα έχει θεσμοθετήσει το Συνέδριο, καθώς και στον ενδιάμεσο χρόνο μεταξύ 2 Συνεδρίων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Πρόταση προς συζήτηση:
Δημιουργούνται με πρωτοβουλία μελών ή φίλων σε τοπικό, περιφερειακό ή/και πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό την οργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων για την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων σε συγκεκριμένες θεματικές κατηγορίες και μπορούν να προσκαλούν σε αυτά ειδικούς επιστήμονες και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα συμπεράσματα των εργασιών τους συμπεριλαμβάνονται στην διαμόρφωση του προγράμματος.

Τα πολιτικά εργαστήρια να συνδεθούν και με διαδικασίες επιμόρφωσης στελεχών του κόμματος σε διάφορα θέματα. Από την οργάνωση ενός διαλόγου/διαβούλευσης μέχρι την οργάνωση/χρηματοδότηση κάποιας εκδήλωσης. Αλλά και για πολιτικά ζητήματα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις (δημοσιονομικά, κλιματική αλλαγή, δημογραφικό, τεχνολογική επανάσταση, επιχειρηματικότητα-ανάπτυξη, κ.λπ.)

Δημιουργούνται σε περιφερειακό επίπεδο. Είναι το περιφερειακό think tank για ειδικά θέματα και μπορούν και πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους και με τους αντίστοιχους τομείς πολιτικής.

ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πρόταση προς συζήτηση για τους Τομείς Πολιτικής:

Συγκροτούνται από μέλη και από φίλους ως δίκτυα σε όλη την επικράτεια αλλά και από το εξωτερικό. Αντιστοιχούν με τα Υπουργεία και τη δομή της εκάστοτε κυβέρνησης. Παρακολουθούν το έργο των υπουργείων, επεξεργάζονται προτάσεις και τις υποβάλλουν στα όργανα και την ηγεσία του κόμματος. Οι επικεφαλής των Τομέων ορίζονται με πρόταση Προέδρου στο Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο στη συνέχεια εισηγείται και οι προτάσεις εγκρίνονται από την ΚΠΕ. Οι Τομείς Πολιτικής έχουν οριζόντια επικοινωνία και συνεργασία, αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες.

Η κεντρική επιτελική δομή θα πρέπει να διασφαλίσει και διαύλους επικοινωνίας με τις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες μέσω των ανωτέρω Τομέων Πολιτικής, π.χ. Τομέας Δημόσιας Διοίκησης, που θα μεριμνά συνολικά για την υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου και για τη διαμόρφωση των προγραμματικών επιλογών που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση, περιλαμβανομένης της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού της. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί από τις Γραμματείες των Τομέων για τη σύνδεσή τους με τις κοινωνικές οργανώσεις που εκφράζουν τα νέα κοινωνικά κινήματα, τα οποία αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής κ.ά.

Η συγκρότηση Τομέων Πολιτικής θα γίνεται με εισήγηση Προέδρου και απόφαση της Πολιτικής Εκτελεστικής Γραμματείας.

Σε κάθε Τομέα Πολιτικής μπορεί να συμμετέχουν, ως επιστημονικοί σύμβουλοι ή ως σύνδεσμοι με δημόσιους ή συλλογικούς φορείς, μη κομματικά μέλη, μετά από σχετική εισήγηση της Γραμματείας του Τομέα και έγκριση της Πολιτικής Εκτελεστικής Γραμματείας.

Οι Γραμματείς των Τομέων Πολιτικής μπορεί είτε να είναι μέλη της ΚΠΕ είτε όχι. Μπορεί να είναι μέλη της ΚΠΕ, απλά μέλη του φορέα ή και φίλοι, και λογοδοτούν στην ΚΠΕ. Οι Γραμματείς προτείνονται από Πρόεδρο και Πολιτικό συμβούλιο και εγκρίνονται από ΚΠΕ

Οι Γραμματείες αποτελούνται από μέλη και φίλους και λογοδοτούν στην Κ.Π.Ε για να υπάρχει διασφαλισμένη Δημοκρατική Λειτουργία. Τα μέλη που πλαισιώνουν τη Γραμματεία τους, επιβάλλεται να είναι στελέχη με γνώση και εμπειρία στο ανάλογο αντικείμενο.

Ο τομέας πολιτικής ή ο Γραμματέας του Τομέα να διαβουλεύεται με εμπειρογνώμονες και μέλη και να συντάσσει έκθεση διαβούλευσης.

Εκτός από τους Τομείς Πολιτικής, η Πολιτική Εκτελεστική Γραμματεία μπορεί να συστήσει ορισμένες Επιτροπές για την υποστήριξη του έργου τους σε ορισμένα οριζόντια ζητήματα πολιτικής (π.χ. ισότητα των φύλων) ή σε ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας.

Απολύτως αναγκαίο είναι οι Τομείς Πολιτικής να αποφύγουν την εσωστρέφεια και να διασφαλίσουν την επικοινωνία του φορέα με τον δημόσιο χώρο και την κοινωνία και ειδικότερα:

– με τα Υπουργεία και τους άλλους δημόσιους φορείς άσκησης των δημόσιων πολιτικών,

– με τον ιδιωτικό τομέα και με την κοινωνική οικονομία, ιδίως δε με τους συλλογικούς φορείς αυτών, που δραστηριοποιούνται σε τομείς που αντιστοιχούν στους τομείς δημόσιας πολιτικής,

– με τις κοινωνικές οργανώσεις οι οποίες εκφράζουν τμήματα της κοινωνίας που επηρεάζονται ή συνδέονται με τους τομείς δημόσιας πολιτικής, καθώς και με τους συνδικαλιστικούς φορείς που εκφράζουν τα συμφέροντα όσων δραστηριοποιούνται στους

τομείς αυτούς (δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών),

– με τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και γενικότερα με την επιστημονική κοινότητα,

– με τον απόδημο ελληνισμό και τις οργανώσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η διασφάλιση της ουσιαστικής συνεργασίας των Τομέων Πολιτικής με τον δεύτερο οργανωτικό άξονα, τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας, και η διοργάνωση θεματικών ημερίδων και προγραμματικών συνεδρίων.

ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Λαμβάνεται υπόψη το παράδειγμα και των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, όπως το Ισπανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας.

Πρόταση προς συζήτηση: Τα δίκτυα πολιτών, αποτελούν «σημεία συνάντησης» του κόμματος με τους κοινωνικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών. Πρόκειται για συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ μελών, φίλων και κοινωνικών φορέων εργαζομένων, επαγγελματιών, κοινωνικών ομάδων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών. Δημιουργούνται με πρωτοβουλία μελών ή φίλων σε τοπικό, νομαρχιακό περιφερειακό, ή/και πανελλαδικό επίπεδο, και επεξεργάζονται και προτείνουν πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις στον τομέα ενδιαφέροντος τους. Κάθε δίκτυο πολιτών καταχωρείται στο σχετικό μητρώο και έχει το δικαίωμα να εκπροσωπείται στο συνέδριο με τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο που διατηρεί την ιδιότητα του ενήμερου μέλους.
Ερωτήματα: Να υπάρχει αυτόνομη οργανωτική εκπροσώπηση; Πώς θα αποφευχθεί η επικάλυψη της δράσης/θεματολογίας τους (ή παράλληλη δράση) από τους τομείς πολιτικής (περιφερειακά και κεντρικά), τα εργαστήρια πολιτικής, τις συνδικαλιστικές-επιστημονικές οργανώσεις (π.χ. ΤΕΕ, κ.ά.) κ.λπ. Εκπροσωπούνται στο συνέδριο; Θα έχουν μόνιμη δομή; Που αναφέρονται; Πώς επιτυγχάνεται η συνεργασία με τους τομείς πολιτικής για καλύτερη αποτελεσματικότητα;

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι κάθε μορφής εξωστρεφείς, ανοιχτές πολιτικές δράσεις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις γίνονται πρωτίστως από το Νέο Φορέα. Όλες οι ανοιχτές εκδηλώσεις του φορέα που προτείνονται στο εξής είτε από τα Κεντρικά είτε από Περιφερειακά ή Νομαρχιακά όργανα εντάσσονται σε ενιαίο πλάνο προγραμματισμού και υλοποίησης με ευθύνη των αρμοδίων οργάνων του φορέα. Τα παραπάνω ισχύουν άμεσα από το πρώτο Συνέδριο του φορέα. Στην περίοδο από το πρώτο έως το δεύτερο Συνέδριο τα κόμματα και οι συλλογικότητες του φορέα υλοποιούν τις «εσωτερικές» τους διαδικασίες σύμφωνα με όσα προβλέπονται. Οι κάθε μορφής εξωστρεφείς, ανοιχτές πολιτικές δράσεις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις γίνονται όμως πρωτίστως από το Νέο Φορέα.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του Φορέα. Αποφασίζει για το σύνολο της πολιτικής. Ελέγχει όλα τα όργανα του και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα αναθεώρησης του Καταστατικού.

Τακτικό Συνέδριο

Ψηφίζει τις αποφάσεις που ισχύουν μέχρι το επόμενο Συνέδριο. Διεξάγεται κάθε 3 (ή 4) χρόνια. Η εκλογή προέδρου γίνεται από τη βάση. Το Τακτικό Συνέδριο εκλέγει την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Στο Συνέδριο μπορούν να οργανώνονται και θεματικές συνεδρίες, οι οποίες λειτουργούν παράλληλα κατά την πρώτη ή και τη δεύτερη μέρα, με συμμετοχή όσων έχουν γνώση, άποψη ή ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα κάθε συνεδρίας. Στο τέλος των εργασιών τους παρουσιάζονται τα αποτελέσματα στην Ολομέλεια, συζητούνται και, αν είναι απαραίτητο, επικυρώνονται από την Ολομέλεια.
Θέματα προς συζήτηση: Ποιοι συμμετέχουν στο Συνέδριο του ενιαίου πολυτασικού Φορέα; Πως θα γίνεται η ανάδειξη και η νομιμοποίηση της ηγεσίας και των ηγετικών ομάδων; Ποιος ο τρόπος ψηφοφορίας και τι θα ισχύει για τη δεσμευτικότητα των αποφάσεων το Τακτικού Συνεδρίου;

Πρόταση προς συζήτηση για το Συνέδριο του Νέου Ενιαίου Φορέα, μετά τη λήξη του οργανωτικού σχεδίου μετάβασης, σχετικά με το ποιοι συμμετέχουν στο Συνέδριο.

• Μέλη που εκλέγονται και εκπροσωπούν όλες τις οργανώσεις του φορέα με μονοσταυρία και ενιαίο μέτρο. Τον αριθμό τους καθορίζει η συμμετοχή. Ελάχιστη εκπροσώπηση 30% οι γυναίκες και 20% οι νέοι κάτω των 30 ετών;

• Ο/η απερχόμενος πρόεδρος.

• Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές.

• Τα απερχόμενα μέλη της ΚΠΕ.

• Τα μέλη της Γραμματείας του Προοδευτικού FORUM νέας γενιάς του Ενιαίου Φορέα.
• Οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες και οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι των πόλεων πάνω από 50.000 κατοίκους.

• Οι πρόεδροι τριτοβάθμιων οργανώσεων και επιστημονικών φορέων αν δεν συμμετέχουν θεσμικά στην απερχόμενη ΚΠΕ.

• Οι Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών.

• Οι Υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής και των Δικτύων Πολιτών;

Με δεδομένο ότι αποφασίσθηκε η διατήρηση των κομμάτων και κινήσεων στο μεταβατικό στάδιο, με κατεύθυνση βέβαια τον ενιαίο φορέα, για το πρώτο Συνέδριο έχει αποφασισθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο το μικτό σύστημα όπου θα υπάρχει και απευθείας εκλογή και θα εκπροσωπούνται αναλογικά τα κόμματα και οι κινήσεις. Για το πρώτο Συνέδριο ένα ποσοστό των Συνέδρων προέρχεται από τα κόμματα ένα άλλο εκλέγεται. Με παρόμοιο τρόπο εκλέγεται η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στο πρώτο Συνέδριο στο πλαίσιο του οργανωτικού σχεδίου μετάβασης.

Έκτακτο Συνέδριο
Ανάμεσα στα Τακτικά Συνέδρια μπορεί να συγκληθεί Έκτακτο Συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του Τακτικού. Πρόταση προς συζήτηση: Η σύγκληση του Έκτακτου Συνεδρίου μπορεί να γίνει εφόσον το ζητήσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή με πλειοψηφία 3/5, ή εφόσον το ζητήσει το 30% των μελών του φορέα. Σύγκληση της Κ.Π.Ε. για το σκοπό αυτό μπορεί να γίνει με απόφαση α) του/της Προέδρου, β) της πλειοψηφίας των Νομαρχιακών Επιτροπών γ) του 20% των μελών του φορέα, δ) του 35% των μελών της ΚΠΕ.

Διαρκές Συνέδριο
Προς συζήτηση: Σε περίπτωση που πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις κατόπιν διεξοδικής εν σώματι συζήτησης για να εκφραστεί η κομματική μας βάση, μπορεί να συγκαλείται το σώμα των αντιπροσώπων του τελευταίου Τακτικού Συνεδρίου. Η σύγκληση Διαρκούς Συνεδρίου μπορεί να γίνει με απόφαση α) Προέδρου, β) της ΚΠΕ, γ) του 30% των μελών του Διαρκούς Συνεδρίου, δ) του 20% των μελών του φορέα.

Εθνική Συνδιάσκεψη
Προς συζήτηση: Να προβλέψουμε και καταστατικά το μικρότερο σώμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης που εμπεριέχει όλα τα θεσμικά όργανα του φορέα;

Ετήσιο Προγραμματικό Συνέδριο
Πρόταση: Για σημαντικά θέματα που αφορούν τη χάραξη πολιτικής επί συγκεκριμένων πεδίων συγκαλείται ετησίως Προγραμματικό Συνέδριο, με τη συμμετοχή των συνέδρων του τελευταίου Τακτικού Συνεδρίου.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΚΠΕ)

Αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο μεταξύ δύο Συνεδρίων. Είναι αρμόδια για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συνεδρίου και αποφασίζει για το σύνολο της πολιτικής του φορέα. Χαράσσει και συνθέτει τη γενική στρατηγική, τις πολιτικές και τη δράσεις του φορέα σε όλα τα πεδία έκφρασης του. Αναδεικνύεται από το Συνέδριο με μυστική ψηφοφορία. Εκλέγει τον Γραμματέα, την Εκτελεστική Πολιτική Γραμματεία και τα όργανα που θεωρεί απαραίτητα για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος.

Συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και για σοβαρά πολιτικά ζητήματα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της οι βουλευτές οι ευρωβουλευτές. Τα μέλη της ΚΠΕ εντάσσονται στους Τομείς Πολιτικής ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και την εμπειρία τους.

Συνέρχεται σε τακτική σύνοδο τουλάχιστον μία φορά ανά δύο (ή εναλλακτικά τρεις) μήνες.
Θέματα προς συζήτηση:

Η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής

Αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής

Η συμμετοχή στις συνεδριάσεις

Τα ασυμβίβαστα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής (περιγράφονται στην κατηγορία ασυμβίβαστα)

Πρόταση προς συζήτηση:

Σύνθεση Κεντρικής Επιτροπής: Αιρετά μέλη από το Συνέδριο με τρόπο σταυροδοσίας (π.χ. 10-15%), ώστε να διασφαλίζεται η έκφραση όλων των απόψεων, με επιπλέον συμμετοχή των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που συγκρότησαν το νέο φορέα, των βουλευτών και ευρωβουλευτών. Στις συνεδριάσεις συμμετέχει με δικαίωμα λόγου και ο Υπεύθυνος νεολαίας του νέου φορέα. Στις συνεδριάσεις της ΚΠΕ μπορούν να συμμετέχουν και όσοι εκπρόσωποι-πρόεδροι τριτοβάθμιων θεσμικών φορέων το επιθυμούν

Μεταβατικά: Στο πρώτο Συνέδριο, με δεδομένο το Οργανωτικό Σχέδιο Μετάβασης, ακολουθείται το μικτό σύστημα εκλογής και ανάδειξης της ΚΠΕ. Πρόταση που κατατέθηκε: 251 άτομα, εκ των οποίων 126 θα εκλεγούν στο Συνέδριο και 125 θα προέρχονται από τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν στον φορέα, με επιπλέον συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και των βουλευτών-ευρωβουλευτών που απαρτίζουν τον δεύτερο οργανωτικό άξονα.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Αναδεικνύεται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Πρόταση προς συζήτηση: Αποτελείται από 15 μέλη με Επικεφαλής την/τον Πρόεδρο και συμμετοχή του Γραμματέα. Μέχρι 25% (δηλαδή 4) το ανώτερο οι βουλευτές ή ευρωβουλευτές.

Ασυμβίβαστο μελών της με άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων (περιγράφονται στην κατηγορία ασυμβίβαστα).
Θέμα προς συζήτηση: Τι θα ισχύσει στην μεταβατική φάση; Τι θα ισχύσει για το Πολιτικό Συμβούλιο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Επικυρώνεται η πρώτη διαδικασία εκλογής επικεφαλής από τη βάση που διεξήχθη το Νοέμβριο για το 2017 και ανέδειξε την πρώτη Πρόεδρο του Νέου Πολιτικού Φορέα. Ο/Η Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα εκλέγεται άμεσα από τη βάση, τα μέλη και τους φίλους του φορέα. Στη διαδικασία εκλογής προέδρου, για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτούνται υπογραφές από το 15% των μελών της ΚΠΕ ή το 5% (ή 5.000 υπογραφές) του συνόλου των μελών.

Πρόταση προς συζήτηση: τη διαδικασία εκλογής αναλαμβάνει η Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού & Πιστοποίησης. Η ΕΚΑΠ έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών για Πρόεδρο, διευρύνεται η ΕΚΑΠ με τους εκπροσώπους των υποψηφίων Προέδρων.
Ο/Η Πρόεδρος εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, αν είναι βουλευτής. Ο/Η Πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συνεδρίου και της ΚΠΕ. Προεδρεύει της Πολιτικής Γραμματείας/Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ασκεί τις αρμοδιότητες πάντα σύμφωνα με τις ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις και τις αποφάσεις του Συνεδρίου και της ΚΠΕ. Εκφράζει και εκπροσωπεί τον φορέα στο εσωτερικό και εξωτερικό.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Η κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από το σύνολο των βουλευτών και ευρωβουλευτών του φορέα. Είναι ενιαία και υλοποιεί την πολιτική του φορέα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, δρώντας και αποφασίζοντας εντός των πλαισίων με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής που διαμορφώθηκαν από το Συνέδριο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.
Για τις υποψηφιότητες στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές δύναται ιδίως μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου να διενεργούνται και εσωκομματικές προκριματικές εκλογές με τη συμμετοχή των μελών του κόμματος, ανά εκλογική περιφέρεια και στο σύνολο της επικράτειας. Αυτή η ρύθμιση βέβαια θα μπορούσε να εφαρμοσθεί πλήρως μετά το τέλος του οργανωτικού σχεδίου μετάβασης.
Η επιλογή των Βουλευτών Επικρατείας βρίσκεται στην ευθύνη του/της Προέδρου και γίνεται με πρόταση του/της Προέδρου και έγκριση αυτής από το Πολιτικό Συμβούλιο.
Οι Ευρωβουλευτές του συμμετέχουν στις δομές και τις λειτουργίες της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ασυμβίβαστα (εμφανίζονται στην κατηγορία ασυμβίβαστα)
Μεταβατικές διατάξεις προς συζήτηση:
Με δεδομένο ότι στη Βουλή σήμερα υπάρχει ένας συνασπισμός κομμάτων η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις ουσιαστικά στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, η πρώτη είναι να παραμένουν ως έχουν με προσπάθεια συντονισμού της δράσης έως και τις βουλευτικές εκλογές και η δεύτερη είναι η ενοποίηση σε μία ισχυρή ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα άμεσα μετά το πρώτο Συνέδριο ώστε να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο εγχείρημα και να συμβάλλει στην υπέρβαση αντιφάσεων που αλλιώς μπορεί να συνεχίσουν να εμφανίζονται.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Τα συλλογικά εκλεγμένα όργανα έχουν απαρτία όταν είναι παρόντα το 50%+1 των μελών τους.
Οι ψηφοφορίες για πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα είναι ανοιχτές (φανερές). Οι ψηφοφορίες για την εκλογή οργάνων, υπευθύνων, αντιπροσώπων, καθώς και για προσωπικά θέματα είναι μυστικές.

FORUM ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΕΟΕ) – ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Προτάσεις προς συζήτηση για τη διαφάνεια των οικονομικών του Νέου Ενιαίου Φορέα:

Η οικονομική διαχείριση και ο ισολογισμός να αναρτώνται δημόσια στην ιστοσελίδα του Νέου Φορέα και τα στοιχεία να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στα μέλη και τους φίλους.

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και κόφτης δαπανών σε περίπτωση υπέρβασης δαπανών.

Η πιστοποίηση της χρηστής οικονομικής διαχείρισης μπορεί να πραγματοποιείται ετησίως και από σώμα ορκωτών λογιστών.

Οι αρχές οικονομικής διαχείρισης του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιταλία μπορεί να αποτελέσουν πρότυπο και για την χώρα μας με το διοικητικό συμβούλιο ορκωτών ελεγκτών, τον δημοσιονομικό κανονισμό και λογιστικό έλεγχο.

Στο μεταβατικό στάδιο μεταξύ πρώτου και δεύτερου Συνεδρίου κάθε κόμμα που συμμετέχει στο φορέα συνεχίζει να εκπληρώνει κανονικά υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, να προβλεφθεί καταστατικά ενδεχόμενα χρέη που βαραίνουν ορισμένα κόμματα του φορέα από παρελθόντα έτη, να συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται κανονικά σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Επιπρόσθετες προτάσεις για συζήτηση:

- Προβλέπεται εσωτερικός κανονισμός για την κατανομή των βαρών ανάλογα με την προέλευση τους.

- Η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου αναδεικνύεται από την ΚΠΕ. Ορίζονται Γραμματέας και Ταμίας. Μεριμνά για τη χρηστή διαχείριση και την πλήρη διαφάνεια των οικονομικών του φορέα. Εκτός από τα τακτικά έσοδα από την κρατική ενίσχυση και τις

συνδρομές των μελών, αναζητά και άλλες έκτακτες εισφορές, δωρεές και χορηγίες.

- Η ΕΟΕ να είναι μόνο ελεγκτική και να συνεργάζεται με τους ορκωτούς λογιστές και τα αρμόδια στελέχη του φορέα για την διασφάλιση της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης. Η αναζήτηση εισφορών, χορηγιών, κ.λπ. να επιβαρύνει κάποιον Τομέα

Λειτουργίας (π.χ. Τομέα Οικονομικού), τον Γενικό Διευθυντή του φορέα (αν υπάρχει), τον Γραμματέα της ΚΠΕ.

- Κάθε απόφαση έγκρισης ή πράξη εκταμίευσης δαπάνης –και όχι μόνο ισολογισμοί– να δημοσιεύεται στον ιστότοπο του κόμματος κατά το πρότυπο της «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

- Οι πόροι του φορέα προέρχονται από την κρατική χρηματοδότηση, τις τακτικές και έκτακτες εισφορές και δωρεές των μελών και των φίλων καθώς και από δωρεές ή προσφορές άλλων ιδιωτών ή φορέων οι οποίες όμως δεν μπορούν να ξεπερνούν το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ. Οι δωρεές και οι προσφορές των μελών, των φίλων και των άλλων ιδιωτών ή φορέων που ξεπερνούν το ποσό της ετήσιας τακτικής ή έκτακτης εισφοράς, δημοσιεύονται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του κόμματος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Αναδεικνύεται από την ΚΠΕ. Μεριμνά για την τήρηση του καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών και στελεχών με τις αρχές και τις αξίες του Νέου Ενιαίου Φορέα. Εξετάζει και αποφαίνεται για τις ενστάσεις σε περίπτωση άρσης της ιδιότητας του μέλους.
Έχει την ευθύνη για τα δεοντολογικά ζητήματα και τις κυρώσεις και καταθέτει Κανονισμό Δεοντολογίας προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτό ισχύει και για το μεταβατικό στάδιο λαμβάνοντας υπόψη το οργανωτικό σχέδιο μετάβασης και με την προϋπόθεση ειδικών ρυθμίσεων που προτείνονται στον Κανονισμό Δεοντολογίας και οι οποίες λαμβάνουν υπόψη ότι συμμετέχουν κόμματα και κινήσεις με τα μέλη να έχουν το καθεστώς διπλής ένταξης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Πρόταση προς συζήτηση: Είναι το κεντρικό όργανο διοργάνωσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου. Επίσης παρακολουθεί την τήρηση του Μητρώου μελών και του Καταστατικού από τα επιμέρους όργανα του φορέα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την κανονική διενέργεια των συνεδριάσεων/λήψη αποφάσεων, κ.λπ.

ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
Πρόταση προς συζήτηση: Να δημιουργηθεί ένα ενιαίο όργανο για τον έλεγχο τήρησης του καταστατικού, των κανόνων δεοντολογίας, την πιστοποίηση των διαδικασιών και τη διαχείριση του Μητρώου Μελών.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ/ΦΙΛΟΥ
Είναι ο διαμεσολαβητής μεταξύ μελών/φίλων και οργάνων του κόμματος. Επιλαμβάνεται όλων των παρατηρήσεων και των καταγγελιών τους, τα διερευνά ζητώντας απαντήσεις από τα όργανα, αναζητά λύσεις και απαντάει εντός δεκαπέντε ημερών από την λήψη του αιτήματος.
Ο Συνήγορος εκλέγεται από την ΚΠΕ, συντάσσει ετήσιες εκθέσεις με τα θέματα που επισημάνθηκαν από τα μέλη, τις λύσεις που έδωσαν τα αρμόδια όργανα και τον βαθμό ικανοποίησης των μελών από την διαδικασία (follow up), και προτείνει βέλτιστες πρακτικές για την εσωτερική λειτουργία του κόμματος. Τέλος είναι το πρόσωπο που επιβλέπει την υποχρέωση δημοσιοποίησης των αποφάσεων των οργάνων στην ιστοσελίδα του φορέα.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ (ΣΑΑΣ)
Προς συζήτηση: Να ορίζεται από την ΚΠΕ με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 μετά από πρόταση Προέδρου και Πολιτικής Γραμματείας ή να αναδεικνύεται από το Συνέδριο; Ο επικεφαλής του αναδεικνύεται από το ΣΑΑ και ρόλο συντονιστή έχει ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. Να προβλεφθούν για τα μέλη της ασυμβίβαστα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της κρίσης.
Το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών συγκροτείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα μέλη του είναι κατ' ανώτατο όριο είκοσι ένα, δέκα επτά αναδεικνύονται στο Συνέδριο/ή στην Κ.Π.Ε. και τέσσερα μέλη δύναται να ορίσει ο/η Πρόεδρος. Στο ΣΑΑΣ δεν δικαιούνται να μετέχουν Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, εκτός αν έχουν δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσουν ξανά βουλευτική ή ευρωβουλευτική έδρα. Τα μέλη του ΣΑΑΣ μπορούν να μετέχουν σε εκλογές μόνο σε τιμητικές θέσεις.
Αρμοδιότητες: Το ΣΑΑΣ αξιολογεί στελέχη, συνεργάζεται με τους Γραμματείς, εισηγείται για κρατικές θέσεις και υποβάλλει ετήσια έκθεση στο Πολιτικό Συμβούλιο.
Μεταβατικά για το πρώτο Συνέδριο πώς αναδεικνύεται το ΣΑΑΣ;

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Συγκροτείται από προσωπικότητες με επιστημονικό και επαγγελματικό κύρος, που είναι φίλοι, μέλη ή πολίτες που ενδιαφέρονται για τον Φορέα, με σκοπό τη δημόσια διαβούλευση και την εμβάθυνση σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα.

Η λειτουργία επιστημονικού συμβουλευτικού οργάνου όπου με βάση τα επιστημονικά δρώμενα σε κοινωνικό, πολιτικό και τεχνολογικό επίπεδο θα γίνεται τόσο τεκμηρίωση των θέσεων του κόμματος αλλά και πρόταση νέων καινοτόμων θέσεων για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της χώρας με βάση τις νέες τάσεις και τα ρεύματα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να έχουμε ένα νέο σύγχρονο κόμμα πρωτοπόρο στην ελληνική κοινωνία και όχι απλό θεατή των εξελίξεων.

Πρόταση προς συζήτηση: Το γνωμοδοτικό συμβούλιο να ενταχτεί/ενοποιηθεί στο/με το πολιτικό ινστιτούτο του νέου φορέα. Ο νέος φορέας χρειάζεται ένα ισχυρό think tank με προσωπικότητες, επιστήμονες και στελέχη της κοινωνίας που θα λειτουργούν τόσο συμβουλευτικά, όσο και για την παραγωγή / διάδοση νέων αντιλήψεων/προσεγγίσεων σε διάφορα θέματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ

Πρόταση προς συζήτηση: Στο πλαίσιο του Νέου Ενιαίου Φορέα λειτουργεί Πολιτικό Ινστιτούτο Μεταβατικά: Μέχρι το 2ο Συνέδριο λειτουργούν τα Πολιτικά Ινστιτούτα / Εργαστήρια / Think Tanks των κομμάτων και κινήσεων, τα οποία ακολούθως μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου συμπτύσσονται σε ένα ενιαίο Πολιτικό Ινστιτούτο.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ / ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Για σημαντικά ζητήματα και σε περίπτωση κρίσιμων αποφάσεων μπορούν να διενεργούνται εσωκομματικά δημοψηφίσματα, ηλεκτρονικά ή με κάλπη, εφόσον το ζητήσει η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή ένα ποσοστό των μελών του κόμματος. Τα δημοψηφίσματα μπορούν να έχουν συμβουλευτικό ή δεσμευτικό χαρακτήρα. Για να αποφασισθεί η διενέργειά του να έχει δεσμευτική ισχύ πρέπει να ζητηθεί από τα 2/3 των μελών της ΚΠΕ. Για να είναι η απόφαση ενός δημοψηφίσματος δεσμευτική θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε αυτό το 50% των μελών και να υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των μελών.

Η πρόταση για δημοψήφισμα πρέπει να αναφέρει τη συγκεκριμένη διατύπωση της ερώτησης, τον συμβουλευτικό ή αποφασιστικό-δεσμευτικό χαρακτήρα του ίδιου του δημοψηφίσματος, εάν η συμμετοχή είναι ανοιχτή μόνο σε μέλη ή σε μέλη και φίλους.

Πρόταση προς συζήτηση:

α) Συμβουλευτικό: Διεξάγεται εφόσον το ζητήσει η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. ή εναλλακτικά απαιτεί αριθμό υπογραφών που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 10% των μελών και διεξάγεται για θέματα που αφορούν τη λειτουργία, τις θέσεις, καθώς και ζητήματα πολιτικής κατεύθυνσης του φορέα.

Τα συμβουλευτικά δημοψηφίσματα δεν απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής στην ψηφοφορία προκειμένου να θεωρηθεί το αποτέλεσμά τους έγκυρο.
Τα συμβουλευτικά δημοψηφίσματα μπορούν να έχουν την μορφή ερωτηματολογίου και να αφορούν περισσότερα από ένα θέματα ταυτόχρονα.

Στα συμβουλευτικά δημοψηφίσματα που δεν αφορούν τις εσωτερικές - καταστατικές λειτουργίες του φορέα και αφορούν ζητήματα γενικότερου πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος μπορούν να ψηφίζουν και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο φίλων του φορέα σύμφωνα με το καταστατικό.

β) Αποφασιστικό/Δεσμευτικό: Διεξάγεται αποφασιστικό/ δεσμευτικό δημοψήφισμα για θέματα που αφορούν την απόφαση για συμμετοχή σε κυβερνητικές συνεργασίες και την στάση του φορέα απέναντι σε κρίσιμες επιλογές της χώρας εφόσον το ζητήσουν τα

2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ή με αριθμό υπογραφών τουλάχιστον το 25% των μελών.

Τα αποφασιστικά δημοψηφίσματα μπορούν να έχουν και την μορφή ερωτηματολογίου και να αφορούν περισσότερα από ένα θέματα ταυτόχρονα.

Το αποτέλεσμα των αποφασιστικών δημοψηφισμάτων είναι έγκυρο και δεσμευτικό για τα όργανα του κόμματος, εφόσον συμμετείχε σε αυτό τουλάχιστον το 50% των μελών.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εάν αυτό είναι δεσμευτικό, δεσμεύει τα όργανα του φορέα ως προς την κατεύθυνση τα συγκεκριμένης απόφασης.

Εάν το δημοψήφισμα έχει δεσμευτική ισχύ, η ληφθείσα απόφαση είναι αμετάκλητη, και η περίοδος της ισχύος όπου δεν υπόκειται σε περαιτέρω εσωτερικό δημοψήφισμα είναι ένα έτος.

γ) Τα δημοψηφίσματα διεξάγονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στο πλαίσιο του ψηφιακού κόμματος. Με απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής μετά από αίτημα μελών που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 25% των ενήμερων μελών, μπορεί να διενεργηθεί και παράλληλη διεξαγωγή με τουλάχιστον μία κάλπη στην πρωτεύουσα κάθε Δήμου.

δ) Τα δημοψηφίσματα δεν μπορούν να αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ατόμου που προστατεύονται από εθνικά και υπερεθνικά κείμενα και διεθνείς συμβάσεις καθώς και τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της χώρας που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε υπερεθνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΘΗΤΕΙΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΡΕΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Θέματα προς συζήτηση:

Με ποιον τρόπο θα διασφαλίσουμε την ανανέωση των αιρετών οργάνων;

Τι θα ισχύει για τις θητείες στα όργανα;

Εκπροσώπηση από ειδικές κοινωνικές ομάδες, π.χ. γυναίκες, νέους κ.λπ.;

Προτάσεις προς συζήτηση:

Όλα τα κομματικά αιρετά όργανα του Νέου Ενιαίου Φορέα, όταν επανεκλέγονται, θα πρέπει να ανανεώνονται κατά 30%.

Σε όλα τα κομματικά όργανα του Νέου Ενιαίου Φορέα δεν επιτρέπονται πάνω από τρεις θητείες (9 έτη).
Σε όλα τα αιρετά όργανα του Νέου Ενιαίου Φορέα λαμβάνεται μέριμνα για την ισότητα των φύλων, όπως π.χ. τη συμμετοχή γυναικών κατά 30%, αλλά και για τη συμμετοχή νέων κάτω των 30 ετών κατά 20%. Η ανανέωση όμως ως διαρκές αίτημα στηρίζεται

σε ιδεολογικές αρχές και πολιτικά κριτήρια, ώστε να ενδυναμώνει την ταυτότητα και να πολλαπλασιάζει την δυναμική του Νέου Ενιαίου Φορέα.

Δεδομένου ότι πρόκειται για Νέο Πολιτικό Φορέα για τις θητείες στα κομματικά όργανα και την ανανέωση των αιρετών οργάνων ως εκκίνηση-έναρξη ορίζεται το πρώτο Ιδρυτικό Συνέδριο.

Πρόταση που κατατέθηκε προς συζήτηση:
Θεσμοθέτηση, από εδώ και στο εξής, ανώτατων επιτρεπόμενων θητειών με (συνεχόμενα) έτη σε βουλευτές, ευρωβουλευτές και αιρετούς Δημάρχους Περιφερειάρχες.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ, e-KOMMA

Ο πυλώνας αυτός εισάγει διαδικασίες ηλεκτρονικής Δημοκρατίας, Διαβούλευσης, Διαλόγου, Δημοψηφισμάτων και Ψηφοφοριών. Διασφαλίζει την ηλεκτρονική επικοινωνία των κεντρικών, των περιφερειακών και των τοπικών οργάνων του πολιτικού φορέα μεταξύ τους και με τα μέλη και τους φίλους και την αμφίδρομη διαδικτυακή επικοινωνία της ηγεσίας του με τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες.
Πρόταση προς συζήτηση: Στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα συγκροτείται ειδική ομάδα για τη διαρκή ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Με τη χρήση του διαδικτύου και με τηλεδιασκέψεις, δημιουργείται ένα σύστημα οριζόντιας διασύνδεσης που κυκλοφορεί ταχύτατα όλες τις πληροφορίες και ενθαρρύνει τη συμμετοχή, την εσωτερική συζήτηση και τη δημόσια διαβούλευση με τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους και διευκολύνει την υποβολή προτάσεων. Ο Ενιαίος Φορέας είναι ένα κόμμα ανοιχτό και καινοτόμο, σε διάδραση με την κοινωνία. Στην ιστοσελίδα του αναρτώνται όλες οι πληροφορίες για την πολιτική του, τις διαδικασίες του, τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των οργάνων του και τη δράση των στελεχών του.
Το Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία αποτελεί ένα καλό παράδειγμα οργάνωσης του ψηφιακού κόμματος.

Προτάσεις προς συζήτηση:

α) Ο πολιτικός φορέας εξασφαλίζει τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός μόνιμου, ειδικού πληροφορικού συστήματος, για τη συμμετοχή μελών και φίλων στις διαδικασίες του φορέα σύμφωνα με το καταστατικό.
Για αυτό τον σκοπό, εκτός από την ιστοσελίδα του κόμματος, δημιουργείται και ειδική εφαρμογή για τηλέφωνα και συσκευές τάμπλετ μέσω της οποίας τα μέλη αποκτούν άμεση πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο, στις πληροφορίες, τις διαδικασίες και τις δράσεις του κόμματος, καθώς και σε όλες τις προτεινόμενες ψηφοφορίες και τα δημοψηφίσματα.

β) Στο πλαίσιο της διαφάνειας, μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής τα μέλη και οι φίλοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις εργασίες, τις αποφάσεις και τα οικονομικά δεδομένα του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του ισολογισμού, τα οποία ο υπεύθυνος διαχείρισης των οικονομικών είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει και να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο.

γ) Όλα τα όργανα υποχρεούνται να διατηρούν στην ιστοσελίδα του κόμματος καθημερινό ημερολόγιο με τις δράσεις τους.

δ) Τα όργανα, υποχρεούνται να δημοσιεύουν άμεσα στην ιστοσελίδα του κόμματος όλες τις αποφάσεις τους, στο πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Οι αποφάσεις που δεν δημοσιεύονται θεωρούνται άκυρες και ως μη ληφθείσες.

ε) Η δυνατότητα συμμετοχής των μελών εξ αποστάσεως στις συνεδριάσεις των αιρετών οργάνων

στ) Επίσης, η δυνατότητα επιμόρφωσης-πληροφόρησης των στελεχών με συστήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Και η χρήση σύγχρονων εργαλείων επεξεργασίας κειμένων, κ.λπ.

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, θα πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις, οι οποίες και θα ενσωματωθούν στο τέλος του καταστατικού.
Οι μεταβατικές διατάξεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση του οργανωτικού σχεδίου μετάβασης και τη διεξαγωγή του δεύτερου Συνεδρίου του φορέα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η εφαρμογή του καταστατικού του Νέου Ενιαίου Φορέα βασίζεται στην πολιτική βούληση, την ωριμότητα, το αίσθημα ευθύνης και τη δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία των μελών του.