Η φράση στην πολιτική «πώς αλλάζουν έτσι οι καιροί» ταιριάζει απόλυτα στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», η οποία μετά τις «κωλοτούμπες» του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως ακολουθεί την ίδια χορευτική τακτική με ανθρώπους που μέχρι πρότινος τους στηλίτευε και τους ασκούσε δριμύτατη κριτική ακόμα και για τον τρόπο της αναπνοής τους.

Με μία ματιά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» θα παρατηρήσει κανείς πως ασχολούνται με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο οποίος αναφέρεται στο θέμα του Σκοπιανού σημειώνοντας πως «το εθνικό συμφέρον επιτάσσει λύση στο πρόβλημα της ΠΓΔΜ».

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πως η εφημερίδα που μέχρι λίγο καιρό δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τον πρώην πρωθυπουργό τώρα φιλοξενεί τις δηλώσεις του και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο.

Αυτή η στροφή 180 μοιρών δείχνει και αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται με το θέμα του Σκοπιανού και βλέποντας πως η κυβερνητική συνοχή τρίζει, βάζει μπροστά τα επικοινωνιακά του όπλα και μέσα, προκειμένου να καταφέρει το αδύνατο… να πείσει την κοινή γνώμη πως οι χειρισμοί της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι άριστοι και πως δεν έχει στριμωχτεί μόνη της σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Στρατολογεί λοιπόν τα δικά της επικοινωνιακά μέσα όπως την εφημερίδα «Αυγή», η οποία με τη σειρά της για να «σώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο σημείο να επικαλείται τον Κώστα Σημίτη, έναν πρωθυπουργό που τον έχει «στολίσει» αμέτρητες φορές για τα πάντα.

Μένει να δούμε ποιον άλλον πρώην αποδιοπομπαίο τράγο θα επικαλεστεί η εφημερίδα «Αυγή» στο επόμενο πρωτοσέλιδο για να καλύψει το φιάσκο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο θέμα των Σκοπίων.