Το άκουσαν όλοι , ελάχιστοι όμως έδωσαν σημασία. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό το Σάββατο το βράδυ, ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας του εκμυστηρεύτηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το 2008 είχε πάει στο Βουκουρέστι με πρόταση για το όνομα: «Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια». Όταν δε ολοκλήρωσε τη δήλωση του επέμεινε στον ισχυρισμό του και μάλιστα εκνευρίστηκε επειδή τον ξαναρώτησαν, ιδιωτικώς οι δημοσιογράφοι.

Σχεδόν ταυτόχρονα διέρρευσε από «αόρατες πηγές» ότι τα ίδια είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωινή συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλαδή ότι προσπάθησε να τους ανακατέψει στη Νέα Δημοκρατία για τα καλά, δεδομένης και της κόντρας που έχει ανοίξει με τον Αντώνη Σαμαρά.

Λίγο αργότερα το Μαξίμου τοποθετήθηκε επί των δηλώσεων Λεβέντη όχι όμως για το σκέλος που αφορούσε στην δήθεν πρόταση Καραμανλή αλλά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή το Σκοπιανό. «Ο κ. Λεβέντης είχε ήδη επινοήσει κατά τις μέχρι τώρα δηλώσεις του αρκετές αναφορές που ουδέποτε έκανε ο πρωθυπουργός. Προφανώς η ανάγκη του για δημοσιότητα ξεπερνά τον ρόλο του ως πολιτικού αρχηγού με στοιχειώδη σοβαρότητα» ανέφεραν πρωθυπουργικοί κύκλοι στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γιατί άραγε δεν διέψευσαν και το σκέλος των λεγόμενων του αναφορικά με τον Καραμανλή και το «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια»;

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πέρασε απαρατήρητο από τους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή και από όσους έχουν γνώση των όσων συνέβησαν στο Βουκουρέστι. Μπορεί να το εξέλαβαν ως πομφόλυγα, όμως το δηλητήριο χύθηκε σε μεγάλη ποσότητα στο ποτήρι της ούτως ή άλλως διαταραγμένη σχέση Τσίπρα - Καραμανλή.