Η κα Γεννηματά κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται εν κρυπτώ για το μακεδονικό ζήτημα και επισήμανε πως αν και έχει αναλάβει δεσμεύσεις, ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει οριστική λύση στο θέμα της ονομασίας.

«Δυστυχώς, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση του Νταβός, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, συνεχίζει τη μυστική διπλωματία.

Δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική διγλωσσία υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε επίθεση και στη Νέα Δημοκρατία για το ίδιο ζήτημα, λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

«Από την άλλη μεριά, η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο η ΝΔ, η παράταξη που δημιούργησε και συντήρησε το ζήτημα των Σκοπιών, να προσπαθεί τώρα να αποστεί των ευθυνών της», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Σεβόμαστε τις γνήσιες ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα εθνικά θέματα».

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε και στα προβλήματα των αγροτών με την υπερφορολόγηση, λέγοντας επίσης πως η κυβέρνηση «προσποιείται ότι όλα πάνε καλά στον ΕΛΓΑ».