Θα είναι ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, όπως δηλώνει στη συνέντευξη που έδωσε στο cretapost. Ο γνωστός σε όλους γιατρός μίλησε για τις επόμενες εκλογές, τις οποίες και τοποθέτησε από τον ερχόμενο Οκτώβρη έως και το τέλος της τετραετίας.  

Παράλληλα, περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα «με ηθικό πλεονέκτημα» που μπόρεσε «να φέρει διαφάνεια σε πολλές εκφάνσεις του κράτους, κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν ή δεν μπόρεσαν να φέρουν».

Την ίδια ώρα ο κ. Μιχελογιαννάκης παραδέχτηκε πως «ο απεργιακός νόμος είναι σαφώς μία ήττα», ενώ για μία ακόμα φορά επανέλαβε την έντονη αντίδρασή του για την ίδρυση καζίνο στην Κρήτη καθώς, όπως τόνισε, «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διαταραχθεί ο οικογενειακός ιστός στο νησί και είναι αμφίβολο αν μια τέτοια κίνηση θα επιφέρει αύξηση του τουρισμού ή ποιοτικότερο τουρισμό».  

Ο ίδιος εκμυστηρεύεται πως η καλύτερη στιγμή του στην πολιτική ήταν που έφυγε από τα προηγούμενα κόμματα που ήταν και δεν ψήφισε τα δύο πρώτα μνημόνια, ενώ η χειρότερη στιγμή του ήταν «ο αναγκαίος συμβιβασμός τού να ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο». Τέλος, σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής λέγοντας πως «δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι νέο από φθαρμένα υλικά», αλλά μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας γενικότερα και των νοσοκομείων της Κρήτης ειδικότερα.