Πρόσωπα που διακρίθηκαν στο Μητρώο Νέων Πολιτικών Στελεχών της Ν.∆. οδεύουν προς τα ψηφοδέλτια του κόµµατος στις επόµενες εκλογές, µε τη διευθύντρια ανθρώπινου δυναµικού της Πειραιώς, Ρεβέκκα Πιτσίκα, να «τρέχει» το σχετικό πρόγραµµα αξιολόγησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, έχει δηλώσει ότι «τουλάχιστον ένα νέο πρόσωπο» θα υπάρχει σε κάθε ψηφοδέλτιο. Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δημοσίευσαν τα 65 ονόµατα που έχουν ήδη προκριθεί. Πρόκειται για ανθρώπους της αγοράς και επιτυχηµένους εκπροσώπους κάθε επαγγελµατικού κλάδου.

Στην Α’ Αθηνών προκρίνονται η 38χρονη δικηγόρος Σοφία Νικολάου, αλλά και ο 54χρονος Θανάσης Πηλιούνης, βραβευµένος οικονοµολόγος και δηµιουργός της ηλεκτρονικής πλατφόρµας crowdfunding. Στη Β’ Αθηνών προωθούνται ο 45χρονος Βασίλης Ανδρικόπουλος, υψηλόβαθµο στέλεχος σε µεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, η 40χρονη δικηγόρος Αθηνά Ψαράκη και ο 52χρονος Γιάννης Κούτρας, γιατρός µε εξειδίκευση στην εµβρυοµητρική Ιατρική στο Κέντρο Περιγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστηµίου Perugia της Ιταλίας. Για την ίδια εκλογική περιφέρεια προορίζεται ο 56χρονος Τάσος Καρανδρέας, επίσης γιατρός µε µετεκπαίδευση στο Harvard Medical School των ΗΠΑ και ο 46χρονος Αντώνης Χονδρονίκος, κάτοχος MBA µε εξειδίκευση στη χρηµατοοικονοµική και τραπεζική επιστήµη, αλλά και η 52χρονη γιατρός µε ειδίκευση στην καρδιολογία Ινέτζη ∆ηµητρακάκη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής οδεύει ο 38χρονος φαρµακοποιός Ρουσλάν Μπουντζάν, ο επιχειρηµατίας Νίκος Σοφιανός και ο επίκουρος καθηγητής του Τµήµατος Πληροφορικής και Τηλεµατικής του Χαροκόπειου Πανεπιστηµίου Γιώργος ∆ηµητρακόπουλος. Για την Α’ Πειραιά προορίζεται ο πρόεδρος της Β’ Υγειονοµικής Περιφέρειας, Γιώργος Λεούσης, ενώ για τη Β’ Πειραιά ο 36χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών στη Σκωτία Τάσος Μυτόγλου.
Προς την Α’ Θεσσαλονίκης αναµένεται να πορευθούν ο επιχειρηµατίας Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, ο στρατηγικός αναλυτής ενεργειακών αγορών και ναυλαγορών σε µεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία και ιδρυτικός πρόεδρος του Greek Energy Forum, Αλέξανδρος Λαγάκος, ο co-founder της Thesis Recruiting µε έδρα το Λονδίνο Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο γιατρός ∆ιαµαντής Γκολιδάκης.

Για τη Β’ Θεσσαλονίκης προορίζεται ο Κωνσταντίνος Ευθυµίου, που έχει ιδρύσει επιχειρήσεις ανάπτυξης έργων ανανεώσιµων πηγών, και η δικηγόρος Κατερίνα Ζιούτα. Στην Αιτωλοακαρνανία οδεύουν η Αναστασία Σακκαρέλη, που εργάζεται στον ∆Ε∆∆ΗΕ, και η Μαρία Καλπουζάνη, που έχει εργαστεί σε µεγάλες τράπεζες σε θέσεις ευθύνης, στην Αργολίδα η δικηγόρος Σόνια Τάνταρου, στην Αρκαδία το ανώτατο στέλεχος στον τραπεζικό τοµέα και στον τοµέα της Υγείας Χρήστος Κουµουνδούρος, στην Αρτα ο σύµβουλος επιχειρήσεων που διατηρεί µελετητικό γραφείο Ντίνος Παπαδηµητρίου, στη Βοιωτία ο ηλεκτρολόγος - µηχανολόγος µηχανικός ∆ηµήτρης Σύρµος, στα Γρεβενά ο πρώην πιλότος µαχητικού αεροσκάφους Απόστολος Τσένης και στη Φωκίδα ο Κωνσταντίνος Χαλιορής.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Αντίστοιχα, στο ψηφοδέλτιο των ∆ωδεκανήσων εξετάζεται να ενταχθούν ο Αντώνης Ασπράς, σύµβουλος επιχειρήσεων µε ειδίκευση στη στρατηγική και την αναδιοργάνωση εταιρειών κυρίως του χρηµατοπιστωτικού τοµέα, η 33χρονη δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου και ο διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Στέφανος ∆ράκος. Στον νοµό Εβρου ο έµπορος που τα τελευταία 15 χρόνια διευθύνει τις οικογενειακές επιχειρήσεις Interbagno, Κωνσταντίνος Χατζηµιχαήλ, στην Εύβοια ο 38χρονος Μανώλης Ιωάννης, που εργάζεται ως program manager στην ΕΕΕ της UNESCO, ο Κώστας Ντούνας, που δραστηριοποιείται στον χρηµατοπιστωτικό κλάδο, και ο Μανώλης Τσαλαµανιός, υπεύθυνος της Μονάδας Ψυχικής Υγείας Eφήβων στο Ψυχιατρικό Τµήµα ΠαιδιώνΕφήβων του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας. Για το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας προορίζεται η γιατρός Θωµαΐς Οικονόµου, διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης µε ειδικότητα στην Πλαστική Χειρουργική, στην Ηλεία ο 37χρονος Νίκος Κοροβέσης, που διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στον Κακόβατο Ζαχάρως, και η περιφερειακή σύµβουλος Αττικής Φωτεινή Βρύνα και στη Θήβα η δικηγόρος Σωσώ Μανάρα.

Προς τον νοµό Ιωαννίνων οδεύουν ο 38χρονος Λάµπρος Γεωργόπουλος, που έχει δηµιουργήσει εταιρεία συµβούλων επιχειρήσεων µετά τις σπουδές του στο Middlesex του Λονδίνου, στο Imperial College, στο INSEAD Business School και στο JFK School of Government του Harvard, ο 33χρονος Κωνσταντίνος ∆αρδαµάνης, που εργάζεται στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, και ο γιατρός Γιάννης Γιαννακάκης, µε διδακτορικό στην Κλινική Επιδηµιολογία.

Γιατροί, δικηγόροι και στελέχη επιχειρήσεων στην τελική ευθεία

Στην Καρδίτσα συζητείται η ένταξη στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του καρδιολόγου Σωτήρη Κουλοκτσή και του Ευάγγελου Θεολόγη, που στο παρελθόν εργάστηκε ως οικονοµικός διευθυντής σε µεγάλες επιχειρήσεις, ενώ σήµερα διατηρεί πολυχώρο δραστηριοτήτων ιππικό κέντρο στην περιοχή των Τρικάλων.

Προς την Καστοριά οδεύουν η 38χρονη δικηγόρος Αγνή Κανδύλη, που παράλληλα δραστηριοποιείται και ως πρόεδρος του Συλλόγου Ατόµων µε Σακχαρώδη ∆ιαβήτη και Γονέων του νοµού Καστοριάς, αλλά και ως µέλος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ατόµων µε Αναπηρία, και ο δικηγόρος Βασίλης Τσιφλικιώτης.

Στη «γαλάζια» λίστα της Κεφαλλονιάς ακούγεται ότι θα συµµετάσχουν ο δικηγόρος και πρώην γενικός γραµµατέας Νέας Γενιάς Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο 30χρονος αντιδήµαρχος Ραφήνας-Πικερµίου, Γιώργος Κοκκόλης, ενώ σε εκείνη της Κορινθίας ο 48χρονος Παναγιώτης Καραχάλιος, που διατέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, και η 39χρονη Σοφία Αναγνωσταρά, επιθεωρήτρια ασφάλειας και ποιότητας τεχνικών έργων.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Για τη Λακωνία εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του 37χρονου Λέανδρου Καλογεράκου, που διακρίθηκε ως διοικητής του νοσοκοµείου Αµαλιάδας, ενώ για τη Λάρισα εκείνες του Γεωργίου Καραβάνα, διευθύνοντος συµβούλου τράπεζας κρυοσυντήρησης κυττάρων και προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Οµφαλοπλακουντιακού Αίµατος, της 29χρονης δικηγόρου Αθηνάς Σιαφαρίκα και της εκπαιδευτικού µε δραστηριότητα στην UNESCO Λάρισας Θεοδώρας Κάλλα.

Στον νοµό Λασιθίου ακούγεται έντονα το όνοµα της 35χρονης ∆έσποινας Μπαλοθιάρη, που εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Ιεράπετρα, και στη Μαγνησία εκείνο του γενικού χειρουργού στον ιδιωτικό τοµέα Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ενώ ερώτηµα αποτελεί η περίπτωση του Νικήτα Παπαντωνίου, που εργάζεται επί σειρά ετών ως υψηλόβαθµο στέλεχος σε µεγάλες εταιρείες. Για τη Μεσσηνία προορίζεται o 42χρονος δικηγόρος ∆ηµήτρης Αναστασόπουλος, για την Ξάνθη η 31χρονη Μαρία Τσιακίρογλου, που έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση στον τόπο καταγωγής της, για την Πέλλα η γιατρός Ειρήνη Χατζοπούλου και για την Πιερία ο οικονοµολόγος, σύµβουλος επιχειρήσεων Ξενοφών Μπαραλιάκος. Στις Σέρρες κατευθύνεται ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου, στα Τρίκαλα ο 37χρονος γιατρός Ηλίας Τσιαούσης και ο ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου Αθηνών Χρήστος Λιάπης, και στη Χίο ο Αιµιλιανός Ευαγγελινός, που διατέλεσε διευθυντής ∆ΙΕΚ και γυµνασίων, ο γιατρός Κωνσταντίνος Τροµπούκης, που έχει ιδρύσει διαγνωστικό κέντρο απεικονίσεων στο νησί, και ο αξιωµατικός του Λιµενικού Χαράλαµπος Μπουρνιάς.