Σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ψήφισε ομόφωνα για νέο πρόεδρο της ΕΡΤ τον κ. Λεοντή ενώ, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το πολιτικό παρελθόν και παρόν της κας Τσατσαρώνη, εγκρίθηκε η συμμετοχή της ως μέλους του Δ.Σ. της ΕΡΤ από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η κα Κατερίνα Τσατσαρώνη έχει μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στο πολιτικό γίγνεσθαι. Το 2013, όταν και αποχώρησε από τον Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου, μεταπήδησε στο κόμμα των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Μάλιστα, τότε διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο της τότε ΣΤ’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μάριας Κόλλια-Τσαρουχά και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν και διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος σε κενή οργανική θέση στα γραφεία της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ στη Βουλή, θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, είναι και υπεύθυνη για την επικοινωνιακή στρατηγική και διαφήμιση του κόμματος των ΑΝΕΛ.

H κυρία Τσατσαρώνη, αν και ισχυρίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι είναι τεχνοκρατικό στέλεχος των ΑΝΕΛ και δεν συμμετέχει σε κανένα εκλογικό όργανο του κόμματος, ήταν μέλος της Κεντρικής Οργάνωσης Επιτροπής Συνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που οδήγησε στη διεξαγωγή του τελευταίου συνεδρίου τον Νοέμβρη του 2016. Παράλληλα, συμμετείχε και στην Επιτροπή Εκλογών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως υπεύθυνη Επικοινωνίας.

Το μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα είναι αν μπορεί να παραμείνει και μετακλητή υπάλληλος στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αλλά και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Διπλοθεσίτισσα και με την έγκριση της κυβέρνησης;